Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dropper rettssak - blir på Farmen

Farmen-deltager Stefan Hilt skulle møte i en rettssak mot Sony og Playstation samtidig som han var isolert på en gård i Nord-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også Rettstrøbbel for Farmen

Nå har han trukket anken sin og slipper rettsmøte. Stefan Hilt, som fyller 24 år i morgen, fikk i dag snakke med sin advokat Olaf Kristian Holm, fra innspillingsstedet til Farmen nær Harstad.

Må betale

Dagbladet.no skrev i går at Hilt skulle møte i en sivil rettssak mot Sony Europe etter at Hilt urettmessig sikret seg domenet www.playstation2.no og brukte logoen til Playstation ulovlig i sin markedsføring av spillmaskiner.

Sony, som produserer og markedsfører spillmaskinenen Playstation, gikk til sak og krevde erstatning og deket saksomkostninger av Hilt. Nordhordland tingrett kom i 2001 til at Hilt hadde forbrutt seg mot Sony varemerkerettigheter og markedsføringsloven. Hilt ble dømt til å overdra www.playstation2.no og betale rundt 200 000 kroner til Sony.

Men Hilt nektet å godta tingrettens beslutning og anket. Ankesaken var berammet til midten av august i år, samtidig med at Stefan Hilt ble holdt isolert i reality-såpa Farmen som skal sendes på TV 2 i høst. Å være to steder samtidig er jo som kjent umulig.

Har ikke tid

- Jeg snakket med Stefan Hilt i dag og han opplyser til meg at han trekker saken. Han har verken tid, anledning eller økonomi til å føre ankesaken, sier hans advokat Olaf Kristian Holm.

Holm avviser at Hilt trekker saken for å få delta i Farmen på TV 2. Nå vil dommen fra tingretten bli rettskraftig og at Hilt må ut med penger til Sony. Han må også gi fra seg det omstridte domenet.

Stefan Hilt hadde for få år siden millioninntekt og nærmere halvannen million i formue enda han var knapt fylt 20 år. I dag, noe år og mange kundeklager senere, har Hilt kreditorkrav mot seg på over fem millioner kroner.

HELLER FARMEN: Stefan Hilt dropper ankesaken og blir på Farmen.