Dropper søksmål

I går ble det kjent at bokhandleren i Kabul ikke går til søksmål mot Åsne Seierstad. Til det har hun bare en kort kommentar: - Det er fint.

Shah Mohammad Rais følte seg ærekrenket over beskrivelser av ham og hans familie som Seierstad hadde i bestselgeren. Derfor ville han, via sin norske advokat Brynjar Meling, gå til søksmål mot Seierstad. Han prøvde også å stanse boka.

Skole

Åsne Seierstad, som for tida er i frivillig skrive-eksil i den stockholmske skjærgård, har ikke lyst til å kommentere utviklingen.

- Nei, jeg vil bare si: «Det er fint», sier Seierstad.

- Vet du hvordan det går med skolen som du betaler for i Afghanistan?

- Jeg vet at de er i gang med grunnmuren, og jeg tror ikke det er så lenge til den skal åpnes. Selv skal jeg ikke ha så mye med den å gjøre, det er Afghanistankomiteen som skal drive den, sier Seierstad.

Serbia

Seierstad skriver på den nye utgaven av «Med ryggen mot veggen», som kom ut i 2000.

Den var en serie nærbilder av serbere.

- Jeg beholder det meste av teksten som var i den første utgaven, egentlig er det nye bare et tillegg for å vise hva som har skjedd siden 2001, sier Åsne Seierstad.

FORANDRET MENING: Shah Mohammad Rais følte seg ærekrenket over beskrivelser av ham selv i bestselgeren «Bokhandleren i Kabul», men har nå droppet søksmålet.
LETTET: Åsne Seierstad