Dropper søksmål

I går ble det kjent at bokhandleren i Kabul ikke går til søksmål mot Åsne Seierstad. Til det har hun bare en kort kommentar: - Det er fint.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Shah Mohammad Rais følte seg ærekrenket over beskrivelser av ham og hans familie som Seierstad hadde i bestselgeren. Derfor ville han, via sin norske advokat Brynjar Meling, gå til søksmål mot Seierstad. Han prøvde også å stanse boka.

Skole

Åsne Seierstad, som for tida er i frivillig skrive-eksil i den stockholmske skjærgård, har ikke lyst til å kommentere utviklingen.

- Nei, jeg vil bare si: «Det er fint», sier Seierstad.

- Vet du hvordan det går med skolen som du betaler for i Afghanistan?

- Jeg vet at de er i gang med grunnmuren, og jeg tror ikke det er så lenge til den skal åpnes. Selv skal jeg ikke ha så mye med den å gjøre, det er Afghanistankomiteen som skal drive den, sier Seierstad.

Serbia

Seierstad skriver på den nye utgaven av «Med ryggen mot veggen», som kom ut i 2000.

Den var en serie nærbilder av serbere.

- Jeg beholder det meste av teksten som var i den første utgaven, egentlig er det nye bare et tillegg for å vise hva som har skjedd siden 2001, sier Åsne Seierstad.

FORANDRET MENING: Shah Mohammad Rais følte seg ærekrenket over beskrivelser av ham selv i bestselgeren «Bokhandleren i Kabul», men har nå droppet søksmålet.
LETTET: Åsne Seierstad

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer