Dropper tre Star Wars filmer

Uh-oh. Det ser ut som om Kraften nå svikter George Lucas. Det blir bare seks Star Wars-filmer, ikke ni som tidligere lovet.

- I have a bad feeling about this.

Det er ingen tvil om hva Han Solo tenker akkurat nå. For nå ser det ut som de tre siste av de totalt ni planlagte Star Wars-filmene blir frosset ned i karbon, og neppe vekket til live igjen noensinne.

Hva, ni filmer?

Først en liten oppklaring:

Star Wars, klassikeren fra 1977, er ikke film nummer en, det er film nummer fire i serien. Den ble bare lansert først. Imperiet Slår Tilbake, den som ble delvis innspilt på Finse, er ikke nummer to, den er nummer fem. Og Jedi-ridderen Vender Tilbake i film nummer seks, ikke nummer tre. George Lucas valgte bare å spille inn episode 4 - 6 først. Film nummer 1, The Phantom Menace, kommer først til sommeren, hele 22 år etter episode fire, Star Wars.

Men nå ser det altså ut til at det aldri bli noen Star Wars 7,8 & 9.

- Det er ikke en del av planen nå, bekrefter Lucas i et intervju med magasinet Vanity Fair. - Jeg har aldri hatt noen story klar for disse filmene. Og dessuten kommer jeg til å ha nådd en alder der det å lage en trilogi vil ta ti år.

Men hva med å sende stafettpinnen videre til et annet selskap?

- Antageligvis ikke. Dette er min greie, sier Lucas, som betegner sekser'n, Jedi-ridderen Vender Tilbake, som et naturlig sluttpunkt for serien.

Verdenspremieren for The Phantom Menace går av stabelen 20. mai i USA. Til tross for sin status som innspillingssted for den som av mange feinschmeckere regnes som den beste av de tre filmene, Imperiet Slår Tilbake, må Norge vente helt til 20. august. Hvis du ikke greier å vente kan du se en trailer på den offisielle Star Wars-hjemmesiden. Film nr. 2 og 3 er planlagt lansert i henholdsvis år 2002 og 2005.

Og helt tilslutt: Hvordan vet du at du er litt for opptatt av Star Wars?

Når du besvimer mens du prøver å flytte pennen over skrivebordet bare ved hjelp av Kraften.

USE THE FORCE GEORGE: George Lucas mangler både lyst og story til de tre siste Star Wars-filmene.