Droppes? Utsettes?

TV2 vurderer å droppe «Farmen» og utsette en ny runde «Idol».

Realityseriene er to av tv-kanalens største kommersielle suksesser noensinne, med seertall på godt over én million ved flere anledninger.

- Vi er i tvil når det gjelder «Farmen». Spørsmålet er om serien har slitestyrke nok til en ny lang sesong. Beslutningen må fattes rett etter påske, sier konserndirektør Rune Indrøy til Dagbladet.

TV2-ledelsen hadde i helga møte i Paris. Høstens og vinterens sendeskjema sto på agendaen.

Mange og unge seere

Informasjonssjef Geir Mikalsen i TV2 sier til Dagbladet at «Farmen»s skjebne får ringvirkninger uansett beslutning:

- Vi har nye og spennende programforslag på bordet, som ikke vil bli realisert dersom vi går for «Farmen». Dette fordi «Farmen» legger beslag på sendeflate fem kvelder ukentlig, sier Mikalsen. Han understreker imidlertid:

- «Farmen» var en kjempesuksess i fjor, med både mange seere og unge seere. TV2 er veldig fristet til å gå for en ny sesong. Men vi må være 100 prosent sikre på suksess.

I fjor høst fulgte over en million seere de siste episodene med «Farmen»-folket. Dersom TV2 skal rekke en ny sesong med sendestart denne høsten, må mye skje på kort tid:

Mettet av «Idol»?

En ny location må velges. Det må søkes etter deltakere, søkerne må castes, og innspillingen må starte tidlig på sommeren.

- Kan andre kanaler kjøpe «Farmen» dersom dere hopper av?

- Ja, det kan de.

Når det gjelder «Idol», tas beslutningen seinere. TV2 vurderer å legge knallsuksessen på is, til tross for at annonsørene i år legger igjen flere titalls millioner kroner rundt sendeflaten.

- Også for «Idol» kommer spørsmålet om slitestyrke inn. Slitestyrke i forhold til seerne - og slitestyrke i forhold til om vi finner tilstrekkelig mange nye sangtalenter. Vi får se når finalen er over og røyken har lagt seg, sier Geir Mikalsen.

«IDOL» Her er Margaret Berger (18) og Susanne Nordbøe (17) en lykkelig kveld tidligere i vinter.
«FARMEN» Programleder Frithjof Wilborn sammen med fjorårets deltakere.