Droppet filmkarrieren for å bli gartner

«Wall Street»-aktuelle Josh Brolin (42) syntes han sugde som skuespiller.

RASTLØS: Josh Brolin sier han kjeder seg om han tar for trygge valg som skuespiller. En stund ble han så lei at han tok en pause og ble gartner i stedet. Foto: Chris Young/AP/ Scanpix.
RASTLØS: Josh Brolin sier han kjeder seg om han tar for trygge valg som skuespiller. En stund ble han så lei at han tok en pause og ble gartner i stedet. Foto: Chris Young/AP/ Scanpix.Vis mer

||| CANNES (Dagbladet):

- De er en merkelig gjeng. Det er noe med den milliardærmentaliteten deres, sier John Brolin til Dagbladet.

Han er svært godt rustet til rollen som usympatisk finansgigant i Oliver Stones andre «Wall Street»-film, som hadde norsk kinopremiere i helga. I flere år har han nemlig hatt en bigeskjeft som aksjetrader.

Ikke på samme nivå som i filmen, men likevel nok til å bli kjent med gutta som bare bryr seg om summer med ni nuller eller mer.

- Jeg er etter hvert blir godt kjent med Donald Trump. Han er en topp fyr, ambisiøs og pasjonert. Men mange andre med så mye penger er rett og slett creepy. Identiteten deres drukner i penger, det blir alt som betyr noe for dem. Og til slutt har de bare penger og ikke noe annet.

Møtte Clinton «Wall Street: Money never sleeps»-rollen som den nye kongen på haugen, mannen som har slått seg opp mens ikoniske Gordon Gekko fra den første filmen har sittet inne, er en av mange oppturer for Brolin de seineste åra.

Hovedrollen i Coen-brødrenes mesterlige «No country for old men» ble det store gjennombruddet hans. Deretter spilte han George Bush i «W», også den regissert av Stone.

- Oliver sa han møtte Bill Clinton i Kina, og at Clinton fortalte at han hadde lånt ut sin «W»-dvd til Bush. Han skal ha sagt at han likte den, selv om han syntes noen avsnitt var litt triste.

Brolin smiler lurt:

- Jeg har alltid sett for meg Bush, som sniker seg ut i tv-stua med filmen klokka 02 om morgenen og sitter der i det blå lyset fra tv-en med en tåre i øyekroken.

Ble gartner Med roller i den ene storfilmen etter den andre nyter Brolin nå stjernestatus.

Men en stund la han faktisk skuespillerkarrieren på hylla. For å bli gartner.

- Jeg trimmet busker. Klippet trær. Jeg var likegyldig overfor filmene mine og syntes jeg sugde som skuespiller. Jeg trengte å gjøre noe fysisk.

- Hva fikk deg tilbake til skuespilleryrket?

- Det gjør meg ikke lenger noe å bli ydmyket. Jeg pleide å være nervøs og usikker, og det er jeg i og for seg fortsatt, men nå gjør det meg ikke noe.

Om enn usikker har han uansett sin mentale helse i behold, sier han. Og gir æren til det at han ble far allerede som 20-åring.

- Da jeg ble far, forsto jeg plutselig at verden ikke dreide seg rundt meg. Nå er barna mine 22 og 17 år, mens stedatteren min er 16. Og fremdeles dreier ikke verden seg rundt meg.

PRESIDENT: I «W» spilte Brolin rollen som George Bush. Foto: Nordisk Film Distribusjon.
PRESIDENT: I «W» spilte Brolin rollen som George Bush. Foto: Nordisk Film Distribusjon. Vis mer