Droppet
sex-forestilling

En skole i Oslo mente en 7. klasse var for unge til en forestilling om sex, og mente den heller ville passet bedre for ungdomstrinnet. Skuespillerne bak forestillingen og Sex og Samfunn mener barn må få tilpasset seksualundervisning fra barnehagealder.

SEX-FORESTILLING: Nikoline Spjelkavik og Victoria Røising har laget en forestilling for 7. klassinger som omhandler sex. En skole i Oslo takka nei til fremvisningen deres, da de mente elevene var for unge. Video: Dagbladet / Signe Elise Morthen Stenersen / Sebastian Andrés Knutsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En skole i Oslo droppet en forestilling om sex for deres 7.-klassinger. Skolen mente en slik forestilling ville passet bedre for ungdomstrinnet.

Forestillingen det dreide seg om var «Oh Baby Baby goes viral» som er en forestilling for 7.-klassinger som handler som pubertet, seksualitet, kropp, identitet og sex. Forestillingen har turnert, og under pandemien vært streamet på skoler rundt om i Norge gjennom Den Kulturelle Skolesekken.

Forestillingen handler blant annet om pubertet, kropp og sex, for å nevne noe. Den vant Den kulturelle skolesekkens pris Gullsekken.

I forestillingen spiller de to skuespillerne Nikoline Spjelkavik og Victoria Røysing to romvesener som er sykepleiere. De kommer til jorda for å forske på ungdommenes følelser, og kan spå framtida deres og deres framtidige bekymringer. I forestillingen er blant annet nettmobbing, nakenbilder og pornografi sentrale temaer.

NRK omtalte saken først.

I 2018 begynte forestillingene med fysiske framføringer, men da pandemien kom gikk det over til digitale. Under den første digitale forestillingen valgte den aktuelle skolen å droppe oppsetningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer