Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Drosje hjem for en 50-lapp

I byen har ungdommen nattbuss. På bygda kan de drosje hjem for en 50-lapp.

(Dagbladet.no): Det blir lettere for ungdom i Rogalands utkantskommuner å komme seg hjem etter at fylkestinget i går vedtok støtte til drosjeturen hjem for de mellom 16 og 24, skriver Haugesunds-avis.no.

Ordningen er første omgang et prøveprosjekt, og tilbudet gjelder kun i helgene. Ungdommen betaler 50 kroner sjøl. Resten dekker fylket.

Senterpartiet, som kom med forslaget, mener dette er nødvendig ordning som følge av manglende kollektiv-tilbud og viser til et lignende prosjekt i Sogn og Fjordane. Der har ordningen 7000 årlige brukere ifølge SPs Trond Lode.

Fremskrittspartiet ser dette som en invitasjon til å drikke seg full og så ta drosje billig hjem. Det er foreldrenes ansvar å få barna hjem, mener FRPs Trond Birkedal.

Hjem for en 50-lapp-ordningen skjer fra sentrale punkter der ungdommen samles i helgene, og det er unge i Bokn, Ølen, Vindafjord, Tysvær og Bokn som neste år kan ta billige drosje, skriver Haugesunds-avis.no.

17-åringene Hallgeir Kalland og Endre Grane betaler 50 kroner for å komme hjem til Naustdal i helgene etter at de har besøkt Førde. Nå kommer et lignende prosjekt i Rogaland.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media