KOMMENTARER

Drøm eller mareritt?

«Twin Peaks» er tilbake.

FERNISSET AV UVIRKELIGHET:  Jakten på hvem som drepte Laura Palmer involverte agent Dale Cooper (Kyle MacLachlan) og hotelleierdatteren Audrey Horne (Sherilyn Fenn) i «Twin Peaks». Foto: Stella Pictures
FERNISSET AV UVIRKELIGHET: Jakten på hvem som drepte Laura Palmer involverte agent Dale Cooper (Kyle MacLachlan) og hotelleierdatteren Audrey Horne (Sherilyn Fenn) i «Twin Peaks». Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er 24 år siden high school-eleven Laura Palmer ble funnet død på elvebredden utenfor hjembyen i det skogmørke, nordvestlige USA, i første episode av «Twin Peaks», tv-serien som, ikke ulikt Laura selv, syntes å ville prøve ut alt tilværelsen hadde å by på.

Denne uka ble det kjent at det kommer en tredje sesong. «Twin Peaks» fikk en bråere slutt enn planlagt da tv-kanalen fikk kalde produsentføtter av de dalende seertallene i sesong 2, og befalte den vimsete visjonære opphavsmannen, David Lynch, å runde av. Etter de første hurraropene kommer spørsmålene snikende: Vil de som elsket serien egentlig ha svarene en ny sesong kan tilby?

For mye av den drogeaktige effekten til «Twin Peaks» hadde nettopp å gjøre med at den var både overtydelig og umulig å få ordentlig grep på. Den overhjertelige agent Dale Cooper (Kyle MacLachlan), som kommer til Twin Peaks for å etterforske mordet på Laura, er akkurat litt for blid, og har et akkurat litt for pasjonert forhold til kaffe. Det er som om det ligger et uvirkelighetens emaljelag rundt ham og de andre, og spørsmålet om hvem som drepte Laura, er ikke det mest uhellsvangre. Følelsen av at vold og galskap skjuler seg overalt, og kan boble opp hvor som helst, blir stadig mer overhengende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer