- Drøye påstander fra Plan

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET SYNES

som om flere bistandsorganisasjoner nå velger å føre en kampanje mot misjonsorganisasjonenes bistandsarbeid. Sist ute er Plan med sitt innlegg i Dagbladet 4. mars. Det er en ny situasjon at bistandsorganisasjoner søker profitt ved å kritisere og mistenkeliggjøre en hel gruppe av andre bistandsorganisasjoner.

Fra vår side er det flere ting vi kunne ha kommentert vedrørende Plans tilnærming og arbeidsmåte i bistandsarbeidet, men vi opplever det lite konstruktivt å diskutere dette i media. Det vi imidlertid må kommentere er generalsekretær Parmeggianis mistenkeliggjøring vedrørende misjonsorganisasjonenes forhold til menneskerettigheter og til arbeid med blant annet hiv/aids-spørsmål. Generalsekretær Parmeggiani har i sitt innegg et lengre avsnitt om menneskerettigheter, og argumenter som om misjonsonsorganisasjonene verken respekterer, fremmer, beskytter eller oppfyller disse. Vårt kristne verdisyn skulle være årsak til det. Dette er noe av det drøyeste jeg har lest.

I MISJONSALLIANSENS

policy-dokument står det: «Misjonsalliansen skal ikke stille religiøse eller kulturelle betingelser i samarbeidet med partnere og målgrupper, og organisasjonens prosjekter skal i størst mulig grad igangsettes med utgangspunkt i lokalbefolkningens egne behov og ønsker. Misjonsalliansen som diakonal misjonsorganisasjon setter det hele mennesket i fokus og stiller ikke religiøse eller kulturelle vilkår for utviklingssamarbeid og bistand.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer