Dr.Strangelove

Tirsdag kan du på Cinemateket se Stanley Kubricks fantastiske krigs-satire «Dr.Strangelove», med en like fantastisk Peter Sellers i hovedrollen(e).

En amerikansk general - Jack Ripper - tipper over, og sender en bombefly ut for å ødelegge Sovjetunionen. Han mistenker at kommunistene har satt i gang en konspirasjon for å forurense «de verdifulle kroppsvæskene» til det amerikanske folket. I et møte med Sovjets ambassadør, får USA president beskjed om at et eventuelt angrep på Sovjetunionen vil utløse et dommedags-våpen som vil utslette alt liv på jorden.

Peter Sellers briljerer i rollene som de tre mennene som kan stoppe denne tragedien: Den britiske offiseren Lionel Mandrake, USAs president - Merkin Muffley, og selvfølgelig Dr.Strangelove - En tidligere nazist og våpenekspert. Vil bombene bli stoppet i tide, eller vil General Jack Ripper lykkes i å tilintetgjøre verden ?

Dette er plottet i Kubricks ytterst treffende sci-fi-komedie fra 1964, her forøvrig i re-lansert utgave. I tillegg til Sellers, møter vi George C. Scott(Patton) og Sterling Hayden i minneverdige roller.

En filmbegivenhet ingen burde la gå fra seg.