Du bestemmer hva Kaizers skal spille

Kaizers Orchestra lar en heldig fan få sin drømmekonsert under Norwegian Wood.

Drømmekonsert: En heldig fan får bestemme hvilke låter Kaizers Orchestra skal spille fra hovedscenen på Norwegian Wood 16. juni. Her spiller de på Øyafestivalen i 2008.
Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet
Drømmekonsert: En heldig fan får bestemme hvilke låter Kaizers Orchestra skal spille fra hovedscenen på Norwegian Wood 16. juni. Her spiller de på Øyafestivalen i 2008. Foto: Eirik Helland Urke/DagbladetVis mer

De aller fleste artister er glade i fansen, selv om vi denne uken har sett eksempler på at dedikerte tilhengere kan være krevende.

Kaizers Orchestra derimot, er ikke redde for å slippe fansen tett innpå, og nå overlater de til og med låtvalget til fansen.

Når de står på hovedscenen på Norwegian Wood i Frognerbadet lørdag 16. juni, vil de nemlig, i samarbeid med Norwegian Wood og Dagbladet, gi en heldig fan muligheten til å høre sin drømmekonsert fra Rogalands-bandet.

Lag liste på Spotify Du kan altså ende opp med å få bestemme nøyaktig hvilke låter Kaizers Orchestra skal spille under Norwegian Wood.

Hvordan det kan bli deg? Alt du trenger å gjøre er å lage en Spotify-spilleliste på maksimalt 50 minutter med dine Kaizers-favoritter, og sende lenken til kaizers@norwegianwood.no. 

Bandet selv kårer vinneren 14. juni, og han eller hun vinner også et festivalpass og et møte med Janove Ottesen og de andre i Kaizers Orchestra under festivalen.

Spesielt I forkant av finalekåringen vil Norwegian Wood velge ut fem finalister som blir publisert på festivalens Facebook-side og Twitter-konto.

Liv live: Kaizers Orchestra og Janove Ottesen er kjent for å lage huskestue under sine konserter. Foto: Kaja Baardsen/Dagbladet
Liv live: Kaizers Orchestra og Janove Ottesen er kjent for å lage huskestue under sine konserter. Foto: Kaja Baardsen/Dagbladet Vis mer

Det er ikke første gang Kaizers Orchestra går nye veier for å engasjere fansen. I fjor vant de reklameprisen Gulltaggen for å ha invitert fansen til å lage coverversjoner av «Hjerteknuser» - basert på notemateriale, før deres egen innspilling ble sluppet.

Det resulterte i 104 versjoner av låta og mye oppmerksomhet. Jørgen Roll, festivalsjef i Norwegian Wood, tror og håper bandets siste påfunn også vil bli en suksess.

- Kaizers har spilt hos oss to ganger tidligere, den første gangen på demoscenen og i 2003 som headliner, og denne gangen ville de gjøre noe spesielt. De har et enormt bra låtmateriale, er et fantastisk liveband, og har en stor og veldig dedikert fanbase. Jeg gleder meg til å se resultatet, sier Roll.