Anmeldelse: Vigdis Hjorth, «Å tale og å tie»

Du blir litt klokere av å lese Vigdis Hjorth

Forfatteren som ingen kunne målbinde.

KVINNEBLIKK: Vigdis Hjorths nærlesning av norske litterære klassikere gir nye perspektiver. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KVINNEBLIKK: Vigdis Hjorths nærlesning av norske litterære klassikere gir nye perspektiver. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vigdis Hjorth lærte tidlig at livets store spørsmål best lar seg uttrykke med melodi og gitar til. Dødsangst, redsel for å bli avvist, urettferdighet og lengsel etter kjærlighet er store følelser som kan formidles så selv barn forstår dem, uten at det blir banalt. Alf Prøysen er magikeren som mestret dette.

I «Å tale og å tie», Hjorths nye bok som er et litterært essay, er Prøysen førstemann ut i raden av gode lesninger. Alf og Rolf, kaller hun seksjonen der hun sammenstiller Prøysen med Rolf Jacobsen, med undertittelen «Fordeler og ulemper ved henholdsvis hjerte og smerte».

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer