«Du din jævla pakistaner har ikkje tippoldefedre som slåst for Noreg»

Nils Rune Langeland beskyldt for rasisme etter nytt Facebook-utbrudd.

KONTROVERSIELL: Nils Rune Langeland er i hardt vær etter å ha skrevet om et ublidt restaurantbesøk på Facebook i går. Foto: Lars Eivind Bones
KONTROVERSIELL: Nils Rune Langeland er i hardt vær etter å ha skrevet om et ublidt restaurantbesøk på Facebook i går. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Professor i historie ved Universitetet i Stavanger, Nils Rune Langeland, hadde i går et innlegg på Facebook som vakte stor oppsikt. 

- Prøvde å gå på restaurant her eg bur. Naturligvis vanvittig dyrt. Den pakistanske restaratøren flirer hånleg mot meg. Du din jævla pakistaner har ikkje tippoldefedre son slåst for Noreg. Kom her som analfabet. Hater dykk med god grunn, skrev Langeland, som tidligere har fått trøbbel for å rase mot «innvandring frå genetisk svake analfabeter frå Punjab». 

- Det er rasistisk Shoaib Sultan, rådgiver i antirasistisk senter, er blant dem som reagerte kraftig på Langelands innlegg i går.

I et blogginnlegg på Antirasistisk Senters hjemmesider skriver han at utsagnet er rasistisk og at det, sett i sammenheng med at Langeland har hatt lignende utbrudd tidligere, får en til å lure på om mannen er rasist. 

- Forsvarerne av Langeland sier at man ikke kan si at slike ting er rasistiske, vi må liksom være innom alle andre forklaringer først. Men på et eller annet tidspunkt syns jeg det er greit å sette et punktum. Dette er et rasistisk utsagn, sier Sultan til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer