Du er arrogant, Karita!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HIJAB: Kjære Karita. Ser du virkelig ikke hvor gammelmodig og arrogant du tilnærmer deg norske muslimske kvinner? Du krever at «våre nye landsmenn respekterer norske kvinner og kvinnebevegelsen sitt genuine og sterke engasjement for at alle kvinner uansett hudfarge, religion og nasjonalitet skal likestilles 100% med menn».

For det første: Vi henvender oss vel ikke i første rekke til «nye landsmenn», men til unge kvinner som er født og oppvokst i Norge.

For det andre: 100% likestilling høres unektelig bra ut. Men det er vel et faktum at vi her i Norge har et stykke igjen til vi kommer dit.

For det tredje: Er det viktigere å respektere deg og den bevegelsen du føler deg som en del av enn å respektere en hvilken som helst kvinne i Norge, også hun som har røtter i andre deler av verden?

Respekterer du disse ungdommenes pionerarbeid for å skape seg en identitet der de prøver å ta vare på det beste fra den mangfoldige påvirkning de er blitt utsatt for under sin oppvekst? Lytter du når de beskriver sine erfaringer? Vet du bedre enn dem hvorfor de har valgt å ha på seg hijaben sin? Du tolker hijaben som «et instrument for at kvinner fortsatt skal være mannens seksualobjekt og eiendom».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer