REGISSØRSKRYT: Brett Ratner har så gode erfaringer med Aksel Hennie at han går til det skrittet å sammenligne ham med den amerikanske legendeduoen Robert De Niro og Al Pacino. Foto: NTB Scanpix
REGISSØRSKRYT: Brett Ratner har så gode erfaringer med Aksel Hennie at han går til det skrittet å sammenligne ham med den amerikanske legendeduoen Robert De Niro og Al Pacino. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Du er den norske Robert De Niro og Al Pacino

Aksel Hennie skrytes opp i skyene av Hollywood-regissør.

(Dagbladet): Aksel Hennies Hollywood-debut «Hercules», som også har blant andre The Rock, Ian McShane, Joseph Fiennes og John Hurt på rollelista, har premiere den 25. juli i år.

Og selv om det er en stund til actionfilmen skal vises på kinolerreter verden over, har regissør Brett Ratner begynt å glede seg veldig. Det har hatt gitt utrykk for på Twitter, hvor han i dag har delt flere oppdateringer og bilder fra filmen til følgerne sine.

Én av disse oppdateringene inneholdt sågar en meget framifrå melding myntet på Aksel Hennie. Etter å ha skrytt av nordmannens treningsregime under forberedelsene til rollen som Tydeus, fulgte han så opp med å kalle Hennie for «den norske versjonen av Al Pacino og Robert De Niro».

- Du er en av de mest generøse vennene noensinne, responderer Hennie.

Den amerikanske duoen er blant verdens mest respekterte skuespillere, og begge er kjent for å være såkalte metodeskuespillere, utdannet ved Lee Strasbergs Actors Studio i New York, som gjerne går veldig langt både fysisk og mentalt i forberedelse til en rolle.

REGISSØR: Brett Ratner står også bak filmer som «Rush Hour» og «X-Men: The Last Stand». Foto: NTB Scanpix
REGISSØR: Brett Ratner står også bak filmer som «Rush Hour» og «X-Men: The Last Stand». Foto: NTB Scanpix Vis mer

De Niro og Pacino har figurert sammen i tre spillefilmer: «Gudfaren, del 2», «Heat» og «Righteous Kill». Det er en utbredt myte at de aldri vistes på skjermen samtidig i «Heat», men den er ikke korrekt.

I «Gudfaren, del 2», derimot, deler de ikke skjermtid, siden De Niro spiller en ung utgave av Pacinos far.

Aksel Hennies «Hercules» er basert på Radical Studios-tegneserien ved samme navn, som fokuserer på tiden etter at Hercules har sagt fra seg sine mytologiske evner og lever i eksil som leiesoldat.

Hennie, som nå er aktuell med oljethrilleren «Pionér» i Storbritannia, gjorde stor suksess internasjonalt i rollen som Roger Brown i filmatiseringen av Nesbø-thrilleren «Hodejegerne», og ble i fjor ferdig med innspillingen av engelskspråklige «The Last Knight», der han spiller mot Morgan Freeman og Clive Owen.