Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Du er ikke Charlie, Christian Tybring-Gjedde

Hadde Charlie hørt deg hadde de kanskje karikert deg mens du runket og gråt om hverandre.

 Charlie mente aldri  at ytringsfriheten ikke skulle kreve mot eller ha bismak. Så hvorfor påberober du deg Charlie mens du hevder det, Christian Tybring-Gjedde? Foto: EPA/LAURENT GILLIERON
Charlie mente aldri at ytringsfriheten ikke skulle kreve mot eller ha bismak. Så hvorfor påberober du deg Charlie mens du hevder det, Christian Tybring-Gjedde? Foto: EPA/LAURENT GILLIERON Vis mer
Meninger

Det er så merkelig å se skikkelser godt plantet på ytre høyre fløy veive med Je suis Charlie flagget. Det er jo slike folk som Charlie lever av å latterliggjøre.

Felles for samtlige av Charlies Mohammed-karrikaturer var at de dro et tydelig skille mellom terrorister og islam. Det er det motsatte av hva du gjør Tybring-Gjedde.

Gjennomgående kritiserte Charlie Hebdo alle religioner og maktstrukturer, inkludert kristne og jøder, paver og muftier. Det er det motsatte av hva du gjør Tybring-Gjedde.

Du angriper ytringsfriheten Tybring-Gjedde, ved å begrense hva motstanderne dine skal kunne svare på dine ytringer. Hadde Charlie hørt deg hadde de karikert deg og krenket din person igjen og igjen og igjen. Personangrep er tross alt den definerende stilen deres.

Kanskje hadde de tegnet deg mens du runket og gråt om hverandre. Det er typiske trekk de bruker når de tegner maktpersoner i Frankrikes øverste folkevalgte institusjoner. Det du er en representant for i Norge Tybring-Gjedde.

Charlie Hebdo er ekstremister ja, men i de moderates tjeneste. Ja, de karikerte ofte innvandrere og svarte med en stilart som kunne vært snytt ut av kolonitiden, men de gjorde det for å latterliggjøre høyresiden og deres rasistiske utsagn, Tybring-Gjedde.

Når de karikerer gravide Boko-Haram sex-slaver som skriker etter velferd så er det ikke kvinnene de kritiserer. Det er klovnene som kaller alle innvandrere for lykkejegere de ler seg fillete av. Høres det kjent ut Tybring-Gjedde?

Du krenker ytringsfriheten ved å definere den som et samfunn der kun du kan krenke uten å kunne krenkes tilbake. Du er ikke Charlie Tybring-Gjedde. Charlie mente aldri at ytringsfriheten ikke skulle kreve mot eller ha bismak. Så hvorfor påberober du deg Charlie mens du hevder det, Christian Tybring-Gjedde?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media