- Du er jo kvinne, så dette forstår du ikke noe av

Kristofer Hivju til Dagbladet, om hvorfor det er så gøy å slåss.

(Dagbladet): - Er det noe her jeg kan snaue, a?

Veien er kort fra Kristofer Hivju til villmannen Tormund Giantsbane, når skuespilleren får de to isøksene han brukte i «Game of Thrones» i hendene.

Utstilling i Oslo
Hivju hjalp til å kaste glans over åpningen av «Game of Thrones: The Exibition» i dag, en utstilling av kostymer og rekvisitter fra serien, som vises fram i Posthallen i Oslo i fem dager.

Utstillingen har vært vist i flere amerikanske og kanadiske byer tidligere, men dette er første gang den også inkluderer klærne og utstyret Hivju har brukt i serien.

Han spiller Tormund Giantsbane, en leder blant det frie folket som holder til i villmarka nord for den store muren. I fjerde sesong av serien, som vises på HBO Nordic og CMore Series, er han på tokt med en gjeng andre villmenn sør for muren.

Det frie folket ønsker seg fri passasje sørover, til tryggere og mer siviliserte områder. Men der er de ikke ønsket.

Elsker brutale scener
- Det er noen brutale scener du har vært med i hittil - blant annet en regelrett massakre, der du slaktet ned folk. Hvordan er det å spille i slike scener?

- Jeg elsker jo å spille inn sånne scener!

- Jeg synes det er veldig morsomt å slåss med sverd. Det er mye øvelse på forhånd, så du ikke skal skade folk, men når kamera går, er det fri flyt, da får man ut all gørra, sier han.

- Hva er det egentlig som er så morsomt med det?

- Hva som er morsomt med det? Du er jo kvinne, så dette forstår du ikke noe av. Hvorfor er det morsomt for en hund å leke med en ball? Nei, du får ut litt testosteron, sier Hivju.

- Hva synes du om Tormund Giantsbane som person?

- Jeg elsker alle karakterene mine, uansett hvor grusomme de er. Men han er jo i utgangspunktet en ganske bra fyr, synes jeg. Han kjemper for sitt folk og prøver å handle til deres beste. Da må man iblant bruke noen midler for å nå sitt mål, sånn er det bare.

Klatrer med isøkser
I tredje sesong av serien så vi Hivju og flere andre klatre over muren av is, for å komme seg til landet i sør. I serien blir vi fortalt at muren er over 200 meter høy, men da de filmet scenen, slapp Hivju unna med å forsere en sju meter høy polyestervegg. Til det brukte han de to isøksene, som er en del av utstillingen. I videoen over kan du se Hivju demonstrere øksene for Dagbladet.

Lurer du på hvordan det føles å stå på toppen av muren og se utover Westeros? Som en del av utstillingen, kan du teste ut akkurat det, ved hjelp av virtual reality-brillene Oculus Rift. Dagbladet og Pressfire testet ut brillene tidligere i dag.