Tor Mikkel Wara

Du er justisministeren vår. SKJERP DEG!

Når du skal uttale deg om et så stort og komplekst problem, bør du gjøre det med kunnskap, og ikke flåsete politiske og idiotiske påstander, skriver Marco Elsafadi.

GÅR HARDT UT: Marco Elsafadi går hardt ut mot Tor Mikkel Wara. Foto: NTB Scanpix
GÅR HARDT UT: Marco Elsafadi går hardt ut mot Tor Mikkel Wara. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kjære Tor Mikkel Wara.

Du er justisministeren vår. SKJERP DEG! Når du skal uttale deg om et så stort og komplekst problem, bør du gjøre det med kunnskap, og ikke flåsete politiske og idiotiske påstander. Innvandring til Oslo har ingen sammenheng med utfordringene vi nå opplever i ungdomsmiljøene i Oslo. Mangel på gode rollemodeller derimot er en stor del av årsaken.

I 2010 innførte storbyene anbud i barnevernet. Det førte til at mange seriøse organisasjoner med flinke fagfolk tapte. "Anbudsvinnerne" gikk så lavt i pris at det faglige ikke lot seg forsvare. Noen av vinnerne gikk raskt konkurs, og andre drev usunt og ulovlig.

Anbudets virkelige tapere ble ungdommene, som mistet mange gode hjelpere gjennom seriøse organisasjoner som forsvant med et pennestrøk. Allerede i 2011 advarte jeg mot en negativ utvikling i ungdomsmiljøene dersom kommunene tenkte så kortsiktig. Jeg tør å påstå at vi ser regningen i dag.

Min store helt, barnepsykologen Magne Raundalen, har to sitater som bør leses i sammenheng. Det forklarer mye om dette såkalte gjengproblemet. «Det viktigste valget et barn tar, er å velge gode foreldre», og «Hadde ungdomstiden kommet tjue år senere, ville det gått bedre med alle sammen».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer