- Du er litt homo du, Jan Eggum

Sier Halvdan Sivertsen og gjør kyssemunn mot sin gitarkamerat.

LIDENSKAP OG FLØRTING: Det ble vel mye vitsing - som f.eks at Jan Eggum, ifølge Halvdan Sivertsen - er litt homo, og andre småfrekkiser. Men publikum elsker dem og kvitterte på turnéåpningen i går med stående applaus. Foto: Anders Grønneberg
LIDENSKAP OG FLØRTING: Det ble vel mye vitsing - som f.eks at Jan Eggum, ifølge Halvdan Sivertsen - er litt homo, og andre småfrekkiser. Men publikum elsker dem og kvitterte på turnéåpningen i går med stående applaus. Foto: Anders GrønnebergVis mer

ELVERUM (Dagbladet): Når halvparten av Gitarkameratene blir til Humorkameratene skjer litt av hvert.

Morsomme er de og langt ifra uhøytidelige - men mer fokus på sangskattene hadde vært ønskelig.

I går, tirsdag kveld, var det turnéåpning på Jan Eggums og Halvdan Sivertens musikalske forbrødring vol. ll.

Flørter på scenen Konserten med Jan Eggum og Halvdan Sivertsen kunne til tider fortone seg som det småfrekke vitseprogrammet «Rorbua» på NRK.

- Du er litt homo, du Jan, sier Halvdan Sivertsen midtveis i konserten og gjør kyssemunn mot sin gitarkamerat.

UHØYTIDELIGE: Jan Eggum og Halvdan Sivertsen er sjenerøse, uhøytidelige - men litt musikalsk ufokuserte. Foto: Anders Grønneberg
UHØYTIDELIGE: Jan Eggum og Halvdan Sivertsen er sjenerøse, uhøytidelige - men litt musikalsk ufokuserte. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Men hvor lite homo går det an å bli, da, svarer Eggum - før de går løs på en flørtende versjon av NRK-veteranen Otto Nielsens «En grønnmalt benk».

Publikumstekke Det blir noe halvhjertet over halvparten av Gitarkameratene - der de dras mellom visesang og vitser. Mon tro om de ikke bør velge noe tydeligere hva de ønsker med en ny konsertrunde.

Ingen skal trekke i tvil Eggums og Sivertsens scenesjarm, erfaring og publikumstekke.

Men med en klarere retning, færre sortier og entreer og noe mindre prat, så vil forestillingen kunne bli mer helhetlig.

Sangere eller standupere? Sammen har de to hits og folkekjære klassikere til å holde på halve natta. Derfor blir det litt råflott å bruke «halvparten» av de 90 minuttene på «Rorbua»-vitser. De er morsomme, og herrene har fortellergrep og humor som fullbefarne standupere, men en innstramming bør være på sin plass.

Konserten begynner og avslutter med et potpurri. Deretter kommer sanger som «Kompiser», «Sommerfuggel i vinterland», «Ryktet forteller» og «Venner».

Flotte perler, noen i akustisk klesdrakt, andre fint arrangert med et band som innretter seg etter låtene utfordrer og utfyller de to herrene.

Gjør en Vinni TV2-suksessen «Hver gang vi møtes» har økt aksjeverdien til alle medvirkende, og selv om Eggums og Sivertsens portefølje er sikker som banken, har de fått en aldri så liten boost.

At Sivertsen er blitt påvirket av Vinni, er helt tydelig. Det merkes på tempoet og «stuket» i de nye låtene han presenterte.

Overraskende var Paperboys-hiten «Lonesome Traveller», som Sivertsen har gjort til sin med norsk tekst og tittel: «Reise helt alene».

Personlig foretrekker jeg den ettertenksomme og lune Eggum og hurragutten Sivertsen hver for seg, men til en forandring så blir dette en dropssamling som fungerer helt greit på sine premisser.

ALLE MANN ALLE:  Fra v. Håvar Bendiksen - gitar, Jan Eggum, Trond Viggo Solås - bass, Halvdan Sivertsen og Rune Mathisen - trommer. Foto: Anders Grønneberg
ALLE MANN ALLE: Fra v. Håvar Bendiksen - gitar, Jan Eggum, Trond Viggo Solås - bass, Halvdan Sivertsen og Rune Mathisen - trommer. Foto: Anders Grønneberg Vis mer