Du er neppe vant til å se figurer som dette på teateret

Spillavhengighet får et ansikt på Nationaltheatret.

UTYPISK TEATERFIGUR: I Hustyrannen på Nationaltheatret får vi møte Jan Sælid som Gulbranssen, en spillavhengig nabo. Foto: Steinar Buholm
UTYPISK TEATERFIGUR: I Hustyrannen på Nationaltheatret får vi møte Jan Sælid som Gulbranssen, en spillavhengig nabo. Foto: Steinar Buholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| TEGNESERIESKAPER Christopher Nielsen har vært såpass tett på mange av miljøene han skildrer i sine tegneserier, at figurene han skaper framstår som troverdige i alle sine karikerte absurditeter.

I det ferske teaterstykket «Hustyrannen» på Nationaltheatret har imidlertid Nielsen begitt seg ut på dypt vann. For første gang i norsk teaterhistorie drar han en spillnerd opp på teaterscenen. Og det uten at Nielsen, som etter sigende ikke engang eier en mobiltelefon, er noe særlig til dataspiller.

Rollefiguren Gulbranssen, spilt av Jan Sælid, er svært tett på det bildet mange i dag har av en som kanskje spiller litt for mye onlinerollespill. Som en krysning mellom en diehard «laiver» og en stereotypisk «World of Warcraft»-spiller, er ikke Gulbranssen vanlig kost for den jevne teatergjenger - eller skuespillerkollegaene, for den saks skyld.

- DET ER VELDIG FÅ her på teateret som skjønner noe av hva Gulbranssen prater om. Jeg er blitt sånn datareparatør for de andre skuespillerne. Jeg måtte kjempe litt for figuren, sier Sælid til Dagbladet Fredag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer