«Du får aldri lurt meg opp på et snowboard»

Ellen Holager Andenæs lar seg ikke lokke opp på et snowboard. Men hun signaliserer at ulykken til forgjenger Silje Stang kan bli tema når hun i kveld administrerer «Torsdagsklubben» på TV2.

SKEIKAMPEN (Dagbladet): - Siljes snowboardulykke har åpenbart vært en av ukas største nyheter, så den må nok fram i lyset. Men meg får du aldri lurt opp på et snowboard. Jeg er for skrøpelig og beinskjør til den slags, lyver den 56 år gamle advokaten.

Hun er nettopp ferdig med en tre mil lang skitur når hun tar imot Dagbladet ved hytta i skiparadiset Skeikampen noen mil nord for Lillehammer. Og hun ser ikke sliten ut engang.

34 ubesvarte

Ellen Holager Andenæs må være en kald fisk. Hun er åpenbart ikke det minste nervøs foran den voldsomt opphaussede debuten som programleder i Silje Stangs ryggbruddsfravær. Skjønt, omgivelsenes opptreden begynner å gå henne på nervene:

- Jeg tror folk er blitt spenna gærne. I dag, etter å ha gått på ski med mobiltelefonen på «stille» i lomma, lå det 34 ubesvarte anrop der. Min sekretær på advokatkontoret er blitt nedringt, og Dagens Næringsliv vil ha meg portrettintervjuet. Det kan virke som om en viktig begivenhet skal finne sted. Jeg skal tross alt bare sitte og servere vrøvl i én time på tv.

Rypemiddag

Med andre ord: Ellen Holager Andenæs tar det helt rolig foran kveldens programlederdebut. Ikke vil hun forlate hytta på Skeikampen heller. I går kveld tilberedte og serverte hun rypemiddag til ektemannen Mads.

Først i dag setter hun seg i bilen og tar fatt på de tre timene ned til hovedstaden. Der venter Otto Jespersen, Thomas Giertsen og et tv-team i helspenn på redningskvinnen.

- Vi må muligens ha en slags gjennomgang. Jeg er jo ikke veldig oppdatert på hva som har hendt den siste uka, smiler den munnrappe advokaten.

- Hva vet du?

- At Sissel Kyrkjebø er singel igjen. Og at Silje Stang har brukket ryggen.

- De har funnet vann på Mars?

- Kult. Jeg får ikke fulgt så godt med her oppe.

Vil ha dobbel moro

Men sjøl en tøff dame må innrømme at hun forbereder seg.

- Ja vel, da. Jeg har i stille stunder tenkt litt på spørsmål jeg vil stille gjestene. Noe av det som har imponert meg mest med Silje Stang, har vært hennes evne til å formulere de mest absurde spørsmål. Ofte sånn at selv om gjesten ikke får fram et ord, så har man ledd likevel. Og klarer gjesten å parere blir det dobbel moro, mener Holager Andenæs.

Som ennå ikke har snakket med sine nye kumpaner Otto Jespersen og Thomas Giertsen. Bare litt med bakspillerne deres.

- Fortsetter du hvis du blir en suksess?

- Hvordan kan jeg bli en suksess? Riktignok er ikke fallhøyden så stor (årets premiere på «Torsdagsklubben» fikk terningkast to i Dagbladet). Men jeg kan jo ramle ned på ener'n. Dessuten begynner narkotikarettssaken min igjen på mandag. Jeg kommer til å være i retten hver eneste uke fra mandag til torsdag ut april.

Rekdal og Tjelta

Mens Dagbladet er på besøk, svinger Ellen Holager Andenæs innom Gausdal Høyfjellshotell, dit det skal være fakset over noe stoff fra «Torsdagsklubben». Men advokaten kommer ut med uforrettet sak:

- Det ble noe feil i sendingen. Gikk ikke an å lese noen ting.

I kveld kl. 21.45 får vi se om hun har rukket å lese seg opp. Gjester i kveld blir spillende Vålerenga-trener Kjetil Rekdal , som kommer direkte fra europacup i Newcastle - og skuespiller Pia Tjelta , kjent fra filmene «Mongoland» og «Buddy». Mens Rekdals verbale sluggerstil må sies å være beslektet med Otto Jespersens, er Tjelta nær venninne med Thomas Giertsens samboer Vanessa Rydjord. Så der ligger det an til småpludring...

HIT, MEN IKKE LENGER: - Jeg kan godt holde i et snowboard. Og sitte på et snowboard. Men jeg spenner det aldri i livet på meg. Snowboard er helsefarlig for en dame i min alder, fleiper Ellen Holager Andenæs. Hun foretrekker bortoverski. I bakgrunnen ses fjellet Skeikampen i lav ettermiddagssol. I kveld er 56-åringen nede fra fjellet som snarest for å lede «Torsdagsklubben».