Du får en sjanse til, Anne

- Det blir omkamp, garantert. Jeg har nå fått handlefrihet til å komme tilbake til Stortinget med en ny sak, når det er et betydelig flertall som ønsker seg en opera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kulturminister Anne Enger Lahnstein kunne ikke skjule sin glede over en taktisk delseier i går. Nå gleder hun seg til ekstraomgangene. Lahnstein mener hun har fått tilstrekkelig grunnlag til å jobbe videre med saken på, fordi et stort flertall i Stortinget i går stemte nei til Frp's forslag om å «skrinlegge alle planer for en statlig betalt operabygning». Hun legger mindre vekt på at et like stort flertall like etter stemte mot et forslag om å bygge ny nasjonal opera i Oslo.

Aldri nei

På grunn av voteringsrekkefølgen kom Stortinget aldri så langt som å stemme ned Vestbanen som alternativ. Ei heller Bjørvika. Dermed har Lahnstein full anledning til å utrede både Bjørvika og Vestbanen. - Hvis hun mener det, er jeg glad for det, sier Ap-leder Thorbjørn Jagland. Han vant slaget om hvilken rekkefølge de forskjellige forslagene skulle komme til avstemning. Men han beklager at Stortinget ikke stemte ja til prinsippvedtaket om å bygge opera i Oslo, og at det aldri ble votert over stedsvalget. Men han uttrykte altså glede over at kulturministeren nå skal utrede begge alternativer videre. Jagland mener en videre utredning ikke nødvendigvis vil forsinke byggingen av en opera.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer