Du får ikke kopiere fra CD-er

Det går mot flertall på Stortinget for ny åndsverklov.

(Dagbladet.no): Arbeiderpartiets Trond Giske sier til Aftenposten i dag at det er lite sannsynlig at Arbeiderpartiet vil ta dissens denne gang. Dermed er det flertall på Stortinget for forslaget til ny åndsverklov.

Regjeringen la i februar frem forslag til endringer i åndsverkloven. Det gikk dårlig. MP3-generasjonen raste mot forslaget som forbyr deg å kopiere musikk fra lovlig kjøpte CD-er over på egen MP3-spiller, dersom CD-en har såkalt effektiv kopisperre.

Forbud

Opposisjonen i Stortinget har også kritisert forslaget, og det åpnet for et trolig flertall mot den nye MP3-loven. Men problemet er at forslaget kom som følge av et EU-direktiv, og vi er knyttet til EU gjennom EØS-avtalen.

- Dersom det er mulig innenfor det EU-regelverket som finnes, å la være å kriminalisere en overføring fra CD til MP3, ipod og så videre, så vil vi prøve å få til det, sa Arbeiderpartiets Trond Giske til TV2.

Trond Giske har nå ombestemt seg. Han er innhentet av finjusen, skriver Aftenposten.

Dermed blir det trolig forbud mot kopiering fra egen kopibeskyttet CD til egen MP3-spiller.

- Vi må ha regler som er fornuftige og samtidig innenfor EU-direktivet, sier Giske til Aftenposten.

Platebransjen sier ja

Plateselskapene selv hevdet overfor Dagbladet.no at det selvsagt skal være lov å kopiere til egen MP3-spiller.

- Vi er jo ikke ute etter å hindre folk å legge sin lovlig kjøpte musikk over på Ipod-en sin. Det er de som distribuerer ulovlig vi vil stoppe, sa General Manager Fred Engh i Warner Music Norge til Dagbladet.no.

<B>IKKE DISSENS:</B> APs Trond Giske har vært kritisk til forslaget til ny åndsverklov, men han sier at det er lite sannsynlig at AP går imot loven.