Du får ikke se Ellen Dorrit Petersen som blind i år

Eskil Vogt utsetter regidebuten.

BLIND: Ellen Dorrit Petersen spiller hovedrollen som en blind kvinne i Eskil Vogts debut som langfilmregissør. Foto: FILMWEB
BLIND: Ellen Dorrit Petersen spiller hovedrollen som en blind kvinne i Eskil Vogts debut som langfilmregissør. Foto: FILMWEBVis mer

(Dagbladet:) - En intelligent film som kommuniserer til mange, har Eskil Vogt sagt til Dagbladet om målet med sin debut som langfilmregissør.

Det har vært knyttet store forventninger til filmen «Blind», som altså regisseres av manusforfatteren bak de kritikerroste filmene «Reprise» og «Oslo 31. august».

Utsatt
Filmen skulle etter planen hatt premiere på norske kinoer i høst, men er nå utsatt til 2014. Det melder filmnettstedet Montages.

- Vi har ikke fått ny endelig bekreftet premieredato fra produksjonsselskapet Motlys, men regner med at det blir tidlig på nyåret en gang, sier Stine Helgeland, avdelingsdirektør hos Norsk Filminstitutt (NFI) til Montages.

Nettsiden spekulerer i om årsaken til utsettelsen kan være et ønske om at filmen skal få premiere på en større internasjonal filmfestival før den vises i Norge. Dette vil ikke Helgeland si noe om, men bekrefter at de jobber mot en internasjonal festivalpremiere.

Utenfor skjemaet
«Blind» har Ellen Dorrit Petersen i hovedrollen som en 30 år gammel kvinne som mister synet i voksen alder, og isolerer seg i leiligheten hun deler med mannen sin.

FILMPLAKATEN: Slik presenteres «Blind» på filmplakaten.
FILMPLAKATEN: Slik presenteres «Blind» på filmplakaten. Vis mer

- Blindhet er tilsynelatende veldig lite filmatisk, men snur du på det så gir det utrolig mange muligheter. Som å iscenesette det som skjer i tankene hennes, eller la seeren kjenne på usikkerheten ved å ikke vite hva som finnes i rommet hun er i. En historie med en blind karakter gjør det lettere å holde seg unna det vanlige «sånn lager du film»-skjemaet, har Vogt sagt til Dagbladet.