Du får kjøpe Blacksheeps på Platekompaniet likevel

Boikotten avblåst.

I PLATEBUTIKKEN: The Blacksheeps blir likevel å finne i hyllene til Platekompaniet og Playcom Musikkverket, etter at deres boikott av MBO-artister er avblåst. Foto: ANDERS GRØNNEBERG
I PLATEBUTIKKEN: The Blacksheeps blir likevel å finne i hyllene til Platekompaniet og Playcom Musikkverket, etter at deres boikott av MBO-artister er avblåst. Foto: ANDERS GRØNNEBERGVis mer

|||(Dagbladet.no): 25. mai bestemte platebutikk-kjedene Platekompaniet og Playcom Musikkverket  seg for å boikotte alle artister fra plateselskapet MBO. Aksjonen var en reaksjon på at MBO hadde inngått en eksklusiv avtale med Reitan-gruppen om salget av den nye D.D.E.-plata.

Når de ikke fikk selge DDE, ville platebutikkene heller ikke selge andre platene til andre MBO-artister.

Deriblant The Blacksheeps kommende debutalbum, MGP Junior-samleplata, Terje Tysland og flere andre.

Ble enige
Men nå er boikotten avblåst, skriver FaroJournalen. MBO og DDE-distributøren Nordisk Filmdistribusjon har kommet til enighet med platebutikkene.

«Det har hele tiden vært dialog mellom partene, og vi i MBO/Nordisk Film har hatt forståelse for kjedenes behov for å reagere og vise sitt standpunkt i forhold til den valgte distribusjon, og har forsikret kjedene om at dette ikke vil være den fremtidige måte for oss å distribuere våre produkter. Vi har heller ingen planer om å gjøre tilsvarende distribusjonsavtaler i overskuelig fremtid,» skriver partene i en felles uttalelse til FaroJournalen.

D.D.E.-avtalen står fast
D.D.E.-albumet vil imidlertid ikke bli solgt i platebutikkene. Reitan-avtalen står ved lag.

- D.D.E.-avtalen ligger der, og det får vi ikke gjort noe med. Det har jo også vært det største problemet for å komme til denne enigheten, sier administrerende direktør Espen Tollefsen i Nordisk Filmdistribusjon til bladet.

Platekompaniet-sjef Rolf Kristian Presthus har tidligere sagt til Dagbladet at han mener eksklusive distribusjonsavtaler som den mellom D.D.E. og Reitan-gruppen bare vil gå utover kundene.

- Når det ikke lenger blir konkurranse på et produkt, kan Reitan sette hvilken pris de vil, noe som ikke er heldig for forbrukeren, sa han.

- Vi kunne forøvrig også sikkert fått mange eksklusive avtaler av samme sorten, men det er ikke noe vi tror ville vært spesielt heldig for markedet i lengden.

IKKE I PLATEBUTIKKEN: D.D.E.s eksklusive distribusjonsavtale med Reitan-gruppen står imidlertid ved lag. Foto: ANDERS GRØNNEBERG
IKKE I PLATEBUTIKKEN: D.D.E.s eksklusive distribusjonsavtale med Reitan-gruppen står imidlertid ved lag. Foto: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer