COMEBACK: Allan Hydes «True Blood»-karakter, Godric, dør i slutten av seriens andre sesong - men er likevel med i den tredje sesongen, som nå vises i USA. Foto: HBO
COMEBACK: Allan Hydes «True Blood»-karakter, Godric, dør i slutten av seriens andre sesong - men er likevel med i den tredje sesongen, som nå vises i USA. Foto: HBOVis mer

- Du føler deg utrolig badass, helt til du begynner å lespe

Heldigvis slipper «True Blood»-stjernen Allan Hyde (20) å bruke hoggtenner i sin nye norske film.

||| (Dagbladet): Vampyrene er overalt. «Twilight»-filmene herjer på kino og den dampende sørstatsserien «True Blood» gjør det samme på tv.

Noe som passer Allan Hyde aldeles utmerket.

Med en sentral rolle i den andre sesongen av det som er blitt den nye store tv-snakkisen har den danske 20-åringen fått sitt store internasjonale gjennombrudd.

Men skuespillerlivet som udød blodsuger er ikke bare enkelt.

For eksempel byr hoggtenner på uforutsette utfordringer.

— De tar utrolig stor plass i munnen og gjør det vanskelig å snakke. Du føler deg utrolig rå og bad ass når du setter dem i, men så begynner du å lespe og mister intensiteten helt. Det krever litt trening, sier Hyde til Dagbladet.

Norsk turbofilm Som Dagbladet skrev nylig, er den unge «True Blood»-helten nå aktuell i norske «Exteriors».

Filmen ble til på rekordtid etter at kunstner Marie Kristiansen og «Rovdyr»-regissør Patrik Syversen kom sammen i Los Angeles tidligere i år.

De to ble fascinert av hvordan unge håpefulle trekker til filmbyen med drømmer om å bli store stjerner. På bare ei uke spilte de inn filmen, som handler om nettopp dette, og som kommer på kino neste år.

— Det var virkelig morsomt. Jeg har stor sans for små, spontane produksjoner hvor folk er med fordi de har lyst, og ikke fordi de skal tjene penger på det.

REGISSØRER: Patrik Syversen og Marie Kristiansen brukte bare en uke på å spille inn «Exteriors» i Los Angeles. Filmen kommer på kino neste år. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
REGISSØRER: Patrik Syversen og Marie Kristiansen brukte bare en uke på å spille inn «Exteriors» i Los Angeles. Filmen kommer på kino neste år. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer

Hyde ble kjent med Kristiansen og Syversen via Gitte Witt, som spiller en av to kvinnelige hovedrollene.

— Gitte er en av mine beste venninner, og jeg spiller også vennen hennes. Vi skulle improvisere mye, så vi kunne i bunn og grunn bare oppføre oss som vi normalt gjør når vi er sammen.

I hele tatt er det slik at skandinavene holder sammen i Hollywood, forteller Hyde.

— Da jeg flyttet dit og var der i to måneder for å spille inn «True Blood» snakket jeg utelukkende med nordmenn og svensker. Det er slik det fungerer.

Gjør comeback I «True Blood» spiller Hyde rollen som Godric, USAs mektigste vampyr. Karakteren døde i slutten av andre sesong, men dukker likevel opp i den tredje sesongen, som nå sendes i USA.

— Det er spennende å jobbe på den typen kjempeproduksjoner. Som skuespiller finner du fort ut at det krever noe annet av deg når det handler om effekter framfor dialog. Det er vanskelig å diskutere karakterutvikling — du skal bare gjøre det du får beskjed om fordi det ser fett ut og vil gi mening i det ferdige produktet.

I serien er Godric en angrende vampyr, som søker forsoning med mennesker. Hyde ser mye av seg selv i karakteren.

— Han har innsett at hans gjerninger som vampyr ikke har vært gode. Mordene og voldtektene han har begått, kan ikke unnskyldes. Han har fått en åpenbaring. Det har jeg selv også fått i forbindelse med noen sprell i ungdomstida min. De var selvsagt ikke av like alvorlig art, men følelsen er den samme.