- Du gjør ikke «Mamma Mia!» for å tøffe deg for gutta

Se ferske klipp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 19. mars går teppet opp for en av de største musikalsatsingene Norge har hatt. Med «Mamma Mia!» åpner også det nye Folketeatret - Norges svar på West End, som bakmennene liker å kalle seg - dørene for publikum.

- Dette har vært utrolig inspirerende og lærerikt å bli kjent med hvordan en full West End-produksjon lages, sier regissør Johan Osuldsen.

Stor produksjonHan har det lokale ansvaret for forestillingen, som inkluderer hundre mennesker på og bak scenen, for ikke å snakke om alle de britiske opphavsmennene som har fulgt prosessen med falkeblikk.

I dag ble flere utdrag av forestillingen vist for pressen for første gang. Se de norske versjonene av «Mamma Mia», «Dancing Queen» og «Money, Money, Money» i videoene.

«Mamma Mia!» hadde verdenspremiere i London for ti år siden, og siden har forestillingen blitt spilt i 180 byer over hele verden, for totalt 30 millioner mennesker. For ikke å snakke om alle som har sett filmversjonen, som hadde premiere i fjor, med Meryl Streep i hovedrollen.

Osuldsen er mannen bak en forestilling som i utgangspunktet ble laget av, med, og ikke minst for kvinner i alle aldre. Men han stortrives med jobben. Det gjør også de tre mennene i de største rollene, selv om de - til en viss forandring - må finne seg i å stå i skyggen av damene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer