Du gjør oss til latter, Jørgen Foss!

Det er din oppgave å arbeide for at overvektige skal få mer aksept i samfunnet. Hvis ikke, finn deg en annen jobb.

FORDUMMER: «Om du, Jørgen Foss, ønsker å gi overvektige mer frihet, så må du stoppe med å fordumme oss», skriver artikkelforfatteren. Foto: Tomm W. Christiansen
FORDUMMER: «Om du, Jørgen Foss, ønsker å gi overvektige mer frihet, så må du stoppe med å fordumme oss», skriver artikkelforfatteren. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Overvektige er vår tids skyteskive, man kan si hva man vil om dem som er overvektige, uten at noen reagerer. «De fortjener det jo, de satte seg selv i situasjonen.» Mangelen på respekt overfor denne menneskegruppen, som jeg også tilhører, er forferdelig. Men det hjelper lite at vi sitter og syntes synd på oss selv, og lederen av Landsforeningen for overvektige, Jørgen Foss, gjør ikke situasjonen bedre. Foss' uttalelser legger et nytt grunnlag for stigmatisering av overvektige, han klager over sin situasjon som overvektig og mener vi må spesialbehandles. Vi er ikke særlig mye annerledes enn resten av befolkningen, vi har bare noen ekstra kilo å bære med oss.

FØLG DAGBLADET MENINGER PÅ TWITTER OG FACEBOOK

Jørgen Foss og leder for sykelig overvekt ved Oslo universitetssykehus, Jon Kristinsson, frontet tidligere denne uka et ønske om å gi sykelig overvektige rett på å parkere på handikapplasser. Det er jo en selvfølge at mennesker som ikke kan gå skal ha rett på en handikapplass, men en slik situasjon befinner de færreste overvektige seg i. Majoriteten av oss overvektige klarer å bevege oss fint, det er bare litt ekstra tungt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer