Du har et gigapikselkamera

Alt du trenger er denne NASA-roboten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lar du deg friste av nye kameraer med stadig flere megapiksler? 10 eller 20 megapiksler er ingenting mot det du kan få til med et helt vanlig digitalt kompaktkamera, en robot fra NASA og masse tålmodighet. Og du trenger faktisk ikke være en rakettforsker for å få det til!

Romteknologi

Da NASA fikk de første bildene fra overflaten på Mars, sydde de dem sammen elektronisk og utforsket dem som enkeltbilder med enorm detaljrikdom. Det samme har fotografer og entusiaster gjort i årevis før dem, for ikke å snakke om Google Earth og andre prosjekter der satellittbilder sys sammen til ett stort bilde.

Men hvorfor ikke gjøre teknologien tilgjengelig for alle?

Det var noe sånt robotingeniørene i NASA skal ha tenkt, før de sammen med Carnegie Mellon University skapte nettstedet Gigapan. Et sted der gigapikselfotografer over hele verden kan legge ut gigabildene sine, for andre som kan se og kommentere dem.

Og minst like spennende: NASA-ingeniørene utviklet en robot som kunne ta bildene!

Jeg så ingen grunn til å ikke bestille en sånn robot, og dessuten trengte de betatestere. Så for noen uker siden kom budbilen med denne rare Gigapan-dingsen. Den fikk umiddelbart navnet Walle, inspirert av en annen bra robot. Og til Akershus festning gikk turen, med Walle, stativ og et Leica D-Lux 3 kompaktkamera i sekken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer