Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Du har nettopp jobbet med sex, så det er ingen som synes synd på deg

Moland til Skarsgård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
NORSK STJERNETREFF: Dagbladet fikk det eneste bildet av hele stjernelaget i Hans Petter Molands film "Kraftidioten" på den røde løperen i Berlin i går kveld, før den første ofisielle visningen av filmen. ALLE FOTO: Nina Hansen / Dagbladet
SØNN SPILLER SØNN: Hans Petter Molands sønn Jack Moland spiller Grevens sønn i filmen, og var med på premieren.
TOK MED KONA: Stig Henrik Hoff hadde med skuespillerkona Sølje Bergmann på den røde løperen, og gledet seg til å se filmen.
TULLET: Regissør Hans Petter Moland og hovedrolleinnehaver Stellan Skarsgård tullet med den internasjonale stjerneskuespilleren Bruno Ganz foran fotografene.
RØD LØPER: Hans Petter Molands film «Kraftidioten» ble vist for pressen for første gang i Berlin i kveld. I den anledning: rød løper med Stellan Skarsgård, Pål Sverre Hagen, Jakob Oftebro, Anders Baasmo Christiansen og manusforfatter Kim Fupz Aakeson.
RØD LØPER: Hans Petter Molands film «Kraftidioten» ble vist for pressen for første gang i Berlin i kveld. I den anledning: rød løper med blant andre Stellan Skarsgård, Pål Sverre Hagen, Jakob Oftebro, Anders Baasmo Christiansen og manusforfatter Kim Fupz Aakeson.
STJERNESKUDD: Jakob Oftebro har en rolle i filmen.
PÅ ROLLELISTA: Anders Baasmo Christiansen
RØD LØPER: Hans Petter Molands film «Kraftidioten» ble vist for pressen for første gang i Berlin i kveld. I den anledning: rød løper med blant andre Stellan Skarsgård, Pål Sverre Hagen, Jakob Oftebro, Anders Baasmo Christiansen og manusforfatter Kim Fupz Aakeson.
RØD LØPER: Hans Petter Molands film «Kraftidioten» ble vist for pressen for første gang i Berlin i kveld. I den anledning: rød løper med blant andre Stellan Skarsgård, Pål Sverre Hagen, Jakob Oftebro, Anders Baasmo Christiansen og manusforfatter Kim Fupz Aakeson.

BERLIN (Dagbladet): - Det var kaldt, var skuespiller Stellan Skarsgårds umiddelbare kommentar til hvordan han opplevde å spille i Hans Petter Molands film «Kraftidioten», som deltar i hovedkonkurransen under årets filmfestival i Berlin.

Filmen ble vist for pressen for aller første gang i formiddag, og den første ofisielle visningen var i kveld - etter at alle ivolverte fikk vist seg fram på den røde løperen.

Her kom flere av Norges største skuespillere på rekke og rad: Pål Sverre Hagen, Jacob Oftebro, Anders Baasmo Christiansen, Jon Øigarden, Atle Antonsen, Kåre Conradi, Stig Henrik Hoff, Jan Gunnar Røise med flere.

Men snøen uteble, og snøkanonen, som har spilt en viktig rolle i filmen, fikk altså ikke være med fra Beitostølen til Berlin.

- Her snakker vi om produktplassering. Det er et lite familiefirma som hjalp oss, og vi ville gjerne ha med oss snøkanon på den røde løperen - men den var altså for tung, forklarte produsent Stein Kvae til latter fra salen under pressekonferansen.

Ingen vintermann - Jeg er ingen utendørsmann, jeg foretrekker å holde meg innedørs om vinteren. Selv om jeg er svensk, så eier jeg nesten ikke vinterklær, sa Stellan Skarsgård - som spiller brøytebilsjåføren Nils. Og la til:

- Men omtrent hvert fjerde år, når jeg jobber med Moland, så opplever jeg dette.

Hans Petter Moland repliserte kjapt, med hentydning til Skarsgårds rolle i Berlin-aktuelle filmen «Nymphomaniac»:

- Men nå har du nettopp jobbet med sex, så det er ingen som synes synd på deg.

Pål Sverre Hagen spiller mafiabossen «Greven», og en av de utenlandske journalistene ville vite hvordan han hadde klart å skape en så ond karakter.

- For meg handler det om å stole regissøren, og Hans Petter skaper et miljø der vi tør å prøve oss fram. Det gjorde at jeg turte å ta en slik utfordring, sier Hagen, som ifølge regissøren selv spiller en rolle som er tvers gjennom psykopat.

Mange dødsannonser Det er, mildt sagt, mange som dør underveis i historien. Og ingen, unntatt én, dør uten blod og gørr. De får alle sin egen «dødsannonse» på lerretet. Flere journalister ville vite hvilket forhold regissøren har til vold.

- Vold som sådan er ikke noe som fascinerer meg. Men det er noe som lurer i undergrunnen hos alle mennesker, og jeg ville utforske hva  som skjer når vanlige, velfungerende mennesker opplever forferdelige ting. Hva vold kan gjøre med oss, sier Moland.

Sveitsiske Bruno Ganz, som er stor stjerne i Tyskland, spiller serbisk narkobaron i filmen. Han forteller at det av og til var en salig miks av språk på settet, med norsk, svensk, dansk, serbisk - og hans eget tysk. Men, mest av alt syntes skuespillernestoren at jobben var utrolig morsom.

Spent på reaksjonene De fleste av skuespillerne så filmen for første gang i går kveld, og var utrolig spente på vei pop den røde løperen.

- Jeg har ikke sett den, og er kjempespent. Jeg er bare glad jeg ikke ble klipt vekk, sa Stig Henrik Hoff, som spiller politimann.

Heller ikke Anders Baasmo hadde sett det ferdige resultatet, og var kjempespent. Selv hadde Moland fått med seg at det var god stemning under pressevisningen.

- Det lettet litt på forventningene, men jeg er veldig spent på hva folk synes.

- Å jobbe med Hans Petter Moland er som å jobbe med en far - jeg vet ikke hvor mange barn du har? Han er en menneskekjenner, og han lager en utrolig god stemning på settet, sa Jakob Oftebro, som spiller en av Grevens livvakter.

Det gjør også Anders Baasmo Christiansen. Og røper for alle de utenlandske journalistene:

- Dere vet at i Norge sier alle skuespillere ja til Hans Petter Moland, uansett hvor liten rollen er, sa Anders Baasmo Christiansen.

Hele Norges coronakart