- Du har så fint hår, akkurat som Supermann

Slik mottas Jakob Oftebro i Hollywood. Natt til mandag kan «Kon-Tiki» vinne Golden Globe.

- Du har så fint hår, akkurat som Supermann.

Komplimentene hagler mot 27-åringen i det han entrer takterrassen på hotellet The Luxe i Beverly Hills. De søte ordene blir fulgt opp av bestemte hender med gaver av ulike slag.

- Veldig Hollywood - Jeg var ikke forberedt på hva slags arrangement dette var. Så lenge man har vært med i en film kan man tydeligvis få ting, sier Oftebro til NTB.

Under parasollene er det meste gratis i bytte mot et bilde som produsenten kan bruke til markedsføring av produktet.

- Dette er veldig Hollywood, smiler Oftebro og gir en rosa pappboks med sjokolade til assistenten han har fått oppnevnt.

- En gang i livet Men det er ikke de særegne gavefestene som er grunnen til at Kon-Tiki-skuespilleren er i Los Angeles.

- Det er kanskje bare en gang i livet at man er med i en norsk film som blir nominert til Golden Globe. Da måtte jeg benytte anledningen og være her når den deles ut på søndag, sier han.

Som følge av den massive oppmerksomheten rundt Kon-Tiki spås Oftebro, som tidligere har hatt biroller i filmene Bare Bea og Max Manus, en lysende karriere på filmlerretet, også i utlandet. Selv tar han oppmerksomheten med en klype salt.

Nåløye - Jeg vet at nåløyet i Hollywood er trangt og har ikke noe håp om en karriere her nå. Nå er jeg her for å feire Golden Globe, sier Oftebro.

Kon-Tiki er solgt til 50 land og kan som første norske film vinne en den gjeve prisen som favner om både TV- og filmindustrien.

- Det er helt fantastisk. Jeg hadde aldri trodde det da vi under innspillingen sto i badebuksa på Malta og lette etter imaginære haier, ler han.

(NTB)

GAVEDRYSS:
Det ble et overraskende møte med Hollywood for skuespiller Jakob Oftebro. Han er i Los Angeles i forbindelse med Golden Globe. Oftebro, som spiller Torstein Raaby i Kon-Tiki, deltok på en såkalt gavefest, et opplegg han var totalt uforberedt på.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
GAVEDRYSS: Det ble et overraskende møte med Hollywood for skuespiller Jakob Oftebro. Han er i Los Angeles i forbindelse med Golden Globe. Oftebro, som spiller Torstein Raaby i Kon-Tiki, deltok på en såkalt gavefest, et opplegg han var totalt uforberedt på. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer