EKSKLUDERENDE: Du har kanskje lagt merke til at det ofte er de samme som er med på lønningspilsen hver gang. Og de samme som uteblir.

Sosiale arrangement som handler om alkohol, og bare det, kan fort bli ekskluderende. skriver innsenderen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
EKSKLUDERENDE: Du har kanskje lagt merke til at det ofte er de samme som er med på lønningspilsen hver gang. Og de samme som uteblir. Sosiale arrangement som handler om alkohol, og bare det, kan fort bli ekskluderende. skriver innsenderen. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Debatt: Julebordsesongen

Du har skylda for fylla

Det er mulig du kommer unna med å skylde på fylla på privatfest, men som arbeidsgiver og julebordsansvarlig bør du ha en bedre strategi.

Meninger

Så er det den tiden av året igjen. Der ledergrupper og festkomiteer over hele landet sitter og planlegger årets julebord. Hvor mye alkohol skal vi servere? Skal vi ha bonger eller fri bar? Og hvordan skal vi håndtere at Gunnar drikker for mye og begynner å klå på juniorene?

Randi Hagen Eriksrud.
Randi Hagen Eriksrud. Vis mer

En stor del av alkoholkonsumet i Norge skjer i skjæringspunktet mellom jobb og fritid, sammen med kolleger og samarbeidspartnere. Et anslag fra Folkehelseinstituttet viser at hvert femte glass vi drikker, drikkes i jobbrelaterte sammenhenger: lønningspils, julebord, sommerfest, fredagspils, seminar, konferanser og jobbreiser. Jobbens drikkekalender blir fort full. Jeg skal gi deg fem grunner til at du bør gjøre noe med alkoholen på din arbeidsplass:

For det første: Alkohol øker risikoen for seksuell trakassering. Høsten 2017 ble seksuell trakassering virkelig satt på den offentlige agendaen. Flere av tilfellene som ble trukket fram, hadde skjedd under alkoholpåvirkning. Vi vet at alkohol gjør det lettere å trå over egne og andres grenser.

Som arbeidsgiver er det ditt ansvar å sikre at alle ansatte får en trygg og hyggelig kveld. Hvis du legger opp til fri flyt av alkohol på julebordet eller jobbseminaret, er du med på å øke risikoen for at noen av dine ansatte opplever ubehagelige, krenkende og i verste fall ulovlige hendelser utover kvelden.

For det andre ekskluderer alkohol flere enn du tror. Du har kanskje lagt merke til det. Det er gjerne de samme som er med på lønningspilsen hver gang. Og de samme som uteblir.

Sosiale arrangement som handler om alkohol, og bare det, kan fort bli ekskluderende. For gravide, for dem med en personlig eller religiøs overbevisning som tilsier at de ikke vil drikke, eller for alkoholikeren som forsøker å holde seg på rett kjøl. En arbeidsgiver hvis sosiale tilbud bare inneholder fredagspils og fuktige julebord tar ikke ansvar for en inkluderende arbeidsplass.

Du har skylda for fylla

For det tredje vet du ikke hvem som sliter. «Jeg kjenner ham ikke så godt, så jeg kjøper en vin i gave». Har du noen gang tenkt akkurat det om en ansatt eller samarbeidspartner? I så fall er det statistisk sett ganske sannsynlig at du en eller flere ganger har gitt alkohol i gave til en som sliter med nettopp alkoholen. Ifølge et kartleggingsinstrument utviklet av Verdens helseorganisasjon har 17 prosent av den norske befolkning et risikofylt alkoholforbruk. Og kjenner du ikke vedkommende noe særlig, er risikoen enda større for at du ikke kjenner til et eventuelt problem.

Du har skylda for fylla

For det fjerde: Folk skader seg i fylla. Når du drikker blir du mer impulsiv, risikovillig og tenker mindre på konsekvenser. Samtidig blir koordinasjonen og balansen dårligere. Det øker risikoen for skader, både på selve julebordet og på vei hjem derfra.

Studier fra Folkehelseinstituttet viser at desember skiller seg klart fra de andre månedene på akuttavdelingene på norske sykehus. Det finnes ingen andre måneder der en så stor andel av pasientene har promille ved innleggelse.

Og for det femte: Alkohol øker sykefraværet og reduserer effektiviteten. En ny rapport utarbeidet av Samfunnsøkonomisk analyse på vegne av Akan kompetansesenter, viser at alkoholrelatert fravær og ineffektivitet koster arbeidslivet minst 1,1 milliard kroner per år. Det handler om økt korttids- og langtidsfravær, og nedsatt arbeidsevne etter en fuktig kveld eller grunnet alkoholavhengighet. Med andre ord: alkoholbruk koster deg dyrt.

Snart starter julebordssesongen. Du har enda tid til å gjøre justeringer. Som arbeidsgiver er det ditt ansvar å sikre at alle ansatte koser seg på julebordet. Ikke la fyll ødelegge festen. Det finnes mange ting som er morsommere enn en full kollega, både for deg og dine ansatte.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.