Du kan bli nødt til å betale filmskatt på bredbåndet

Norske filmprodusenter vil at telekombransjen skal være med og betale for norsk filmproduksjon.

STRØMMER TIL STORSKJERMEN: Stadig flere henter filmene sine på nett istedet for å kjøpe en disk. Nå går Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann Arild Grande (t.v.) inn for en avgift på datatrafikk som skal komme filmproduksjon til gode. Foto: NTB Scanpix
STRØMMER TIL STORSKJERMEN: Stadig flere henter filmene sine på nett istedet for å kjøpe en disk. Nå går Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann Arild Grande (t.v.) inn for en avgift på datatrafikk som skal komme filmproduksjon til gode. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En slik ekstraskatt på datatrafikk, som i stor grad blir brukt til å streame film, er allerede på plass i Frankrike og diskuteres heftig i Danmark.

Forslaget er tidligere lansert av Produsentforeningen, som organiserer de som lager film, tv-serier og spill. Nå sier Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann Arild Grande at det er en god idé.

- Jeg vil invitere til en bred prosess i Stortinget som kan munne ut i en avtale om hvordan vi kan styrke norsk film. Noe av det mest interessante er å se på hvordan telekombransjen, som tjener store penger på at folk streamer film, også kan bidra til produksjon av norsk film, sier Grande til Dagbladet.

Han antyder at invitasjonen kan komme før jul.

Taper inntekter I dag sliter mange filmprodusenter og distributører fordi salget av avgiftsbelagte DVD- og Bluray-plater har falt i takt med at stadig flere tegner abonnement på brukervennlige og billige nettbaserte filmtjenester.

På samme måte som i musikkbransjen genererer slike tjenester mindre inntekter til de som lager innholdet, enn den gamle modellen med salg av fysiske produkter gjorde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer