Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Du kan få en million sanger

Russisk musikknettsted provoserer platebransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den russiske siden AllofMp3 har vært en hodepine for den internasjonale platebransjen i flere år. Siden tilbyr nemlig låter til en brøkdel av prisen hos for eksempel iTunes.

Nå har de provosert ytterligere, ved å legge ut en million låter til fri nedlasting. Betaling skjer først hvis brukeren ønsker å overføre låtene til en MP3-spiller.

Platebransjen mener hele virksomheten er ulovlig, og ifølge Politiken har amerikanske myndigheter truet med at det kan få konsekvenser for Russlands forhold til WTO om ikke siden legges ned.

Tidligere denne uken stengte VISA muligheten for betaling på siden med deres kort.

Men foreløpig er det ingen som har klart å stoppe AllofMP3.

- Etter seks års drift er vi aldri blitt dømt av en russisk rett eller erklært ulovlige. Vi er hundre prosent lovlige etter russisk lovgivning, sier Vadim Memotin, direktør for sidens eier Mediaservices, til International Herald Tribune.

Platebransjen hevder artistene aldri får royalties fra selskapet, men dette avviser også Memotin.

For å kompensere for manglende inntekter som følge av VISA-boikotten, vil AllofMp3 nå tilby gratis låter mot reklamefinansiering.

SCISSOR SISTERS GRATIS: Men AllofMp3 bryter loven, mener platebransjen. Foto: UNIVERSAL
SCISSOR SISTERS GRATIS: Men AllofMp3 bryter loven, mener platebransjen. Foto: UNIVERSAL Vis mer

Også den norske platebransjen har lenge vært klart over AllofMp3.

- Det er en ulovlig side, og det vil også være ulovlig å handle fra den, sa Øyvind Svendby i IFPI Norge til Dagbladet.no i august i fjor.