- Du kan ikke kalle henne for badeballen

Se teaseren til komiker Øivind Vogts skuespillerdebut.

(Dagbladet): Hva skjer når det går opp for kompisgjengen fra barndommen at den eneste grunnen til at de fortsatt er venner, er at de tilfeldigvis vokste opp på samme sted? Hva gjør det med fire venner når den tradisjonsrike årlige hytteturen egentlig bare gir en emmen smak i munnen?

Hytteskuffelse - Vi ser på filmen som en fleipete alvorsprat om å vokse opp, og om gutters ofte litt utilstrekkelige måte å være venner på, sier Julian Hagemann (27) til Dagbladet.

Sammen med barndomskompis Andreas Lisberg (29), har han regissert filmen «Å begrave en hund», som kommer på kino i juni. Ideen til filmen kom etter nettopp en slik skuffende hyttetur.

Sommerfilm - Selv om det var de samme folkene som alltid, var det bare ikke så hyggelig lenger. Det er veldig rart å innse at man har vokst fra hverandre, og at rollene man har i gjengen ikke lenger passer med den man har blitt. Det er et veldig interessant oppbrudd med barndommen, som vi tror mange vil kjenne seg igjen i, sier Hagemann.

- En guttegjeng på sommerferie, det høres ut som en guttefilm?

- Ja, men vi synes ikke det er helt riktig. Vi synes den har blitt en guttefilm for jenter og gutter, sier Lisberg.

- Hva tenker gjengen deres om at de har blitt film?

- De har ikke sett den ennå, men de har støtta det hele tida. Jeg tror de synes det er gøy, sier Hagemann.

- Ringt Tore Ryen Til rollene i filmen har de hanket inn stort sett folk de kjente fra før, men som ikke nødvendigvis har skuespillererfaring. En av dem er Øivind Vogt (26), tekstforfatter i NRK og kjent fra «Showman» og «Tweet for Tweet». Han spiller en av de fire hovedkarakterene, og gjør med det sin debut som skuespiller.

- Det har vært veldig gøy det altså. Jeg har allerede ringt Tore Ryen (mannen bak «Mot i Brøstet» der Øivinds far, Nils Vogt, spilte hissigproppen Karl, journ. anm) og satt i gang mitt neste skuespillerprosjekt, sier Vogt.

- Neida. Jeg har ikke det. Jeg liker nok best å være i kulissene, selv om det har vært veldig lærerikt å jobbe på den andre sida også, sier han.

- Imponert Men Benjamin Helstad (25) («Kongen av Bastøy», «Engelen»), den desidert mest erfarne av de fire hovedrolleinnehaverne, mener bestemt at Vogt bør satse på en skuespillerkarriere framfor å skrive manus for Thomas Seltzer og «Trygdekontoret» i NRK.

Debuterer: Komiker og tekstforfatter Øivind Vogt (i gul jakke), sønn av skuespiller Nils Vogt, gjør sin første skuespillerjobb i «Å begrave en hund». Resten av gjengen er, fra venstre, skuespiller Benjamin Helstad, og regissørene Andreas Liseberg og Julian Hagemann. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Debuterer: Komiker og tekstforfatter Øivind Vogt (i gul jakke), sønn av skuespiller Nils Vogt, gjør sin første skuespillerjobb i «Å begrave en hund». Resten av gjengen er, fra venstre, skuespiller Benjamin Helstad, og regissørene Andreas Liseberg og Julian Hagemann. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Når folk får sett filmen, kommer du til å drukne i filmtilbud, sier Helstad og ler.

- Men helt seriøst. Jeg er utrolig imponert over skuespillerprestasjonen til Øivind. Både han, Simen Aurstad Gjernes og Sindre Horseby, som også er ferske skuespillere, har en veldig naturlig måte å spille på. Det var flere ganger jeg følte meg helt utspilt, sier Helstad.   

Av de mer kjente skuespillerne som er med i «Å begrave en hund» er Dennis Storhøi, Jon Øigarden og Gitt Witt, som er regissør Hagemanns søster.

- De mest kjente har fått de minste rollene, men det har faktisk funka veldig bra. Det hadde vært gøy om vi kunne hjulpet til med å få fram en ny gjeng unge skuespillere, sier Hagemann.