Dagbladet skriver at Giske kan bli leder av Trøndelag Ap. Støttespillerne hans hevder at han er en dyktig politiker som partiet trenger. Nå har han sonet straffen sin. Kan vi ikke slutte å mase om #MeToo? Men om Giske velges til dette vervet, vil det være et tilbakeslag for #MeToo.
#MeToo bør ha ført til et veiskille. Testen består i om vi greier å holde fast på ideene om at kvinner sjelden lyver om trakassering og at menn som misbruker makt, ikke kan ha tillitsverv.
I faget mitt snakker vi om at likestilling har vikeplikt; det er alltid noe som må fikses først. Likestilling kan vi alltids jobbe med etter det har blitt en ny regjering, og da må Giske tilbake. Derfor kan vi ikke snakke om feminisme og likestilling nå, og heller ikke at Giskes comeback er en test på hvor langt vi er kommet etter #MeToo.
Kampanjen bør føre til et veiskille: Før ble kvinners historier avfeid og latterliggjort, nå blir vi tatt på alvor. Testen består i om vi greier å holde fast på ideene om at kvinner sjelden lyver om trakassering og at menn som misbruker makt, ikke kan ha tillitsverv.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger