Du kan ikke unngå å støte på en forfatter i høst

Festival på hver knaus.

FAST HEADLINER: Alltid bokaktuelle Cecilia Samartin har blitt et fast toppnavn på Oslo Bokfestival, som arrangeres om to uker.


Foto: Berit Roald / NTB SCANPIX
FAST HEADLINER: Alltid bokaktuelle Cecilia Samartin har blitt et fast toppnavn på Oslo Bokfestival, som arrangeres om to uker. Foto: Berit Roald / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et like sikkert høsttegn som alle de nye bøkene i butikkene, er festivalene som promoterer dem. Bor du i hovedstaden, kan du ikke unngå å få med deg at Oslo Bokfestival åpner om to uker. Men også en rekke mindre steder rundt om i landet byr på litterær festivitas i disse dager.

Bokormer bør ikke ha fritidsproblemer i høst, med minst én festival hver helg fra midten av august.

Moss har fått sin egen Møllebyen litteraturfestival, som ble arrangert for andre gang for to uker siden - samtidig som Ibsen- og Hamsundagene ble feiret i Grimstad. Bjørnsonfestivalen gikk av stabelen i Molde i uka som gikk. Det gjorde også lille Østmodum Litteraturfestival på østsiden av Tyrifjorden, med navn som Karl Ove Knausgård og Thure Erik Lund på plakaten.

Førstkommende helg er det klart for Ord i grenseland i Gamlebyen i Fredrikstad. Kapittelfestivalen arrangeres i Stavanger uka etter bokfesten i Oslo. 27. september er det Litteraturfest Røros, og 1.-7. oktober kan du delta på Ordkalotten i Tromsø.

2. november arrangeres Litteraturfestivalen i Grue i Hedmark. 5. november er det klart for Blest i Tysvær, og samme helg kan du dra på WT Litteraturfestival i Os.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.