«Du? Kan ikke vi henge ut uten å drikke en dag?»

Rocky er morsomst når han ikke er med dama, også i Knausgårds nye utgivelse.

YOKO ONO-SYNDROMET: Rocky er fortsatt morsomst når han er med gutta. Men historien om ham og dama Edith er blitt en fin, romantisk fortelling.
YOKO ONO-SYNDROMET: Rocky er fortsatt morsomst når han er med gutta. Men historien om ham og dama Edith er blitt en fin, romantisk fortelling. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Martin Kellerman har via sitt seriealterego Rocky drevet med kompromissløs selvutlevering lenge før Karl Ove Knausgård tenkte på å begynne å kjempe.

Helt siden starten i 1997 har vi fulgt Rocky, og vennene hans, gjennom fest og fyll, ferier og arbeid, bare et hundehode fra virkeligheten.

Denne realismen har vært seriens store styrke, Kellerman har ikke tegnet seg fast i et hjørne, han trenger ikke å resirkulere vitsene sine til det kjedsommelige og han kan bytte ut alle karakterene sine, utenom seg selv.  

Litterær serie I tillegg baserer Rocky seg usedvanlig mye på tekst, noe som er sjeldent i stripesjangeren. Og Kellerman skriver like godt som han tegner. Derfor er det ikke så overraskende at Knausgård er fan, og vice versa.

Mer overraskende er det at Knausgård har valgt å utgi Kellermans nye samling på sitt nyopprettede, og først og fremst litterære, forlag Pelikanen. Det vitner om eksperimenteringsvilje og en uredd holdning, og «Rocky & Edith» passer så absolutt inn i et sånt forlag.  

Episk handlingskurve Rocky og Ediths kjærlighetshistorie har vært seriens hovedintrige de to siste årene, og for oss som har lest bladene eller avisstripene er det ikke noe nytt i denne boka. Men det er gjort et tematisk utvalg som skaper en klarere oppbygging og handlingsgang. I denne mer litterære formen får leseren sterkere forventninger til en helhetlig historie, og de forventningene innfris.    

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.