Anmeldelse: «Hver gang vi møtes»

Du kan itte spelle revy, Ida Maria!

Vi anmeldte «Hver gang vi møtes» på TV 2 låt for låt.

ELDARS KVELD: Vazelina Bilopphøggers-gitarist og soloartist Eldar Vågan er hedersgjest i kveldens «Hver gang vi møtes». Foto: TV 2 
ELDARS KVELD: Vazelina Bilopphøggers-gitarist og soloartist Eldar Vågan er hedersgjest i kveldens «Hver gang vi møtes». Foto: TV 2  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Endelig er det Eldar Vågans kveld i «Hver gang vi møtes». På sin egen 56-årsdag (programmet ble spilt inn 30. august) blir Vazelina-sjefen hyllet av de seks andre artistene. Han begynte i gruppa Baiage, som deltok i NM i rock. De ble til showgruppa Vazelina Bilopphøggers, med Eldar som gitarist. Vazelina har gitt ut 14 album, det siste i 2007. I tillegg har Eldar gitt ut tre soloalbum. Gruppa er tilbake for fullt i år, med konserter på flere festivaler i sommer.

Åse Kleveland: «En spiss millimeter» (Eldar Vågan)

NOSTALGI: Åse Kleveland.
NOSTALGI: Åse Kleveland. Vis mer

Her er det mye nostalgi for en «platepusher». Dette er den sanne historien om den første plata Eldar kjøpte (Procol Harums «Grand Hotel» var et godt valg). Og som Anne Grete Preus synger, av og til er én millimeter nok - i dette tilfellet en grammofonstift.

En dansende (!) Åse er mer i sitt rette element musikalsk enn ofte tidligere denne sesongen. Dette er innafor komfortsonen, og hun flyter på sjarmen i en lett, slentrende countryrockversjon. Eldar har ønsket at de andre artistene skal dra litt i låtene hans, og Åse balanserer det fint.

Margaret Berger: «Gi meg fri i kveld» (Eldar Vågan)

SLÅR SEG LØS: Margaret Berger.
SLÅR SEG LØS: Margaret Berger. Vis mer

Dette er kvelden hvor man slår seg løs, i Vazelinas ånd. Margaret synger bandets første singel, og sånn har vi aldri sett henne før. Hun har kanskje holdt litt igjen tidligere, men her er det befriende å oppleve henne i storslag. Det blir ekstrapoeng for sceneshowet!

Margaret har til og med fått med seg Høggern’s replikk «Er’n slutt nå, Eldar?», og Eldar sjøl er med på leken. Samtidig er han glad for at hun ikke gjør altfor mange krumspring med akkurat denne låten.

Ida Maria: «Je kan itte kjøre scooter» (Eldar Vågan)

RADBREKKER ELDAR: ida Maria.
RADBREKKER ELDAR: ida Maria. Vis mer

Kall meg gjerne humørløs, men dette blir for mye gammeldags bygderevy. Høylandet revyfestival er da ikke før i juli! Ida Maria er blitt til Bodil, en «gammel flamme» som forsøksvis synger en av Eldars fineste låter, fra soloalbumet «Leva livet (som Eldar i en Elvis-film)» fra 2012. Eldar hadde grunn til å være skeptisk.

Øystein Sunde har uttalt at om det er én låt han skulle ønske han hadde skrevet, så er det denne. Ingen dårlig attest, det. Ikke minst derfor er det trist at den ender opp på denne måten, som en dårlig parodi, uten et lite snev av raffinement. Den fine teksten drukner i vås, og vokalen er dessuten svak. Det hjelper ikke å lukke øynene, heller.

Dette kunne kanskje vært en slags hyllest til revy- og showartisten Eldar, men musikalsk holder den ikke mål. Det er umorsomt, og hele greia faller i fisk.

Benny Borg: «Det beste i livet er gratis» (Eldar Vågan)

FEELGOOD: Benny Borg.
FEELGOOD: Benny Borg. Vis mer

Etter Ida Maris radbrekking er det godt med et bidrag som yter originalen rettferdighet. Fint også med Vazelina-låt!

Det som opprinnelig er en countryballade tas enda mer ned i tempo og serveres i en slentrende bossa-tapning som kler Benny godt. Musikalsk er det forsåvidt ikke så spennende, men flyten er god og Benny treffer en nerve.

Det er tvers igjennom feelgood, dette. Benny står med hendene i lomma og smiler bredt. Er det smilet til Hjallis? Eldar ser ut til å like versjonen veldig godt.

Esben «Dansken» Selvig: «Neonlys på Karl Johan» (Eldar Vågan)

I NEONLYSET:  Esben «Dansken» Selvig.
I NEONLYSET:  Esben «Dansken» Selvig. Vis mer

For første gang blir det ingen rap på Esben, men «bare» sang. Han har gjort en fin, egen versjon basert på eget liv – om savn og identitet og det å høre til to steder. Kompet er kontrollert og ganske nede.

Esben er den som har gjort de mest vågale vriene på sangene denne sesongen, og som regel har han landet godt på begge beina. Eldar har riktignok oppmuntret kollegene til å gjøre egne vrier, men her skulle jeg gjerne hørt Eldars egen tekst. Fordi den er så god.

Hanne Sørvaag: «Surfbrett» (Eldar Vågan)

SURFER INN: Hanne Sørvaag.
SURFER INN: Hanne Sørvaag. Vis mer

Endelig er surfgitaren på plass i «Surfbrett», og sjelden har surfrock vært mer riktig (det er faktisk en egen sjanger, med Dick Dale og seinere Beachs Boys som anførere). Du trodde kanskje dette var en Beach Boys-låt, men det er bare stilen som er rappa fra California. For countryartisten Hanne er dette en uvant setting, men hun slår seg løs og glir fint inn i rollen som rocker med en touch av danseband – attpåtil på stavangersk.

En fin avslutning på det kanskje jevneste programmet denne sesongen. Det sier litt om kvaliteten på låtene til Eldar. Samtidig er det overraskende at bare tre av seks låter er hentet fra Vazelina-katalogen - som har så mange gromlåter. Det er mange andre som med fordel kunne vært med.

Men – Vazelina er også representert i siste program, neste lørdag. Da blir det duetter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer