PÅ DEN RØDE LØPEREN: I går fikk «Kon-Tiki»-regissørene og skuespillerne sitt første møte med den røde Oscar-løperen da alle nominerte til prisen for beste utenlandske spillefilm prøvegikk den velourkledde matta utenfor Kodak Theatre. Fra venstre: Joachim Rønning, manusforfatter Petter Skavlan, Espen Sandberg,  Tobias Santelmann, produsent Aage Aaberge, Jakob Oftebro, Pål-Sverre Valheim Hagen, Gustav Skarsgård og Odd-Magnus Williamson. Foto: Thomas Engstrøm
PÅ DEN RØDE LØPEREN: I går fikk «Kon-Tiki»-regissørene og skuespillerne sitt første møte med den røde Oscar-løperen da alle nominerte til prisen for beste utenlandske spillefilm prøvegikk den velourkledde matta utenfor Kodak Theatre. Fra venstre: Joachim Rønning, manusforfatter Petter Skavlan, Espen Sandberg, Tobias Santelmann, produsent Aage Aaberge, Jakob Oftebro, Pål-Sverre Valheim Hagen, Gustav Skarsgård og Odd-Magnus Williamson. Foto: Thomas EngstrømVis mer

- Du kan jo spørre Egil Østenstad om hvor kjipt det var å ikke få spille da vi slo Brasil i fotball-VM

«Kon-Tiki»-skuespillerne prøvegikk fredag den røde Oscar-løperen. Selve utdelingen må imidlertid nesten samtlige av dem se på tv.

LOS ANGELES (Dagbladet): Natt til mandag deles årets Oscar-statuetter ut i Los Angeles, byen der store deler av «Kon-Tiki»-gjengen har vært til stede for å gjøre seg fine for filmfiffen en god stund allerede.

Men om det skulle gå veien for de norske gutta i kategorien for beste utenlandske film, er det bare regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning, produsentene Aage Aaberge og Jeremy Thomas, samt hovedrolleinnehaver Pål-Sverre Valheim Hagen som kommer inn i til aller helligste, på selve Oscar-showet.

Fotball-Tobias Skuepiller Tobias Santelmann, som bekledde rollen som Kon-Tiki-radiotelegrafisten Knut Haugland, svarer slik når Dagbladet spør om hvordan det er å bli stående igjen på dørstokken.

- Du kan jo spørre Egil Østenstad hvor kjipt det var å ikke få spille da vi slo Brasil i fotball-VM i '98 . Det var jo like før. Han sto på linja og hadde tatt av seg trøya og alt.an var klar, men så scora Brasil og så fikk han ikke komme innpå. Men hvis resultatet for «Kon-Tiki» blir det samme som for fotballandslaget i Marseille, så er det faktisk greit. Jeg skulle gjerne vært med inn, men nå er det jo slik at vi ikke har så mange billetter, sier han med et lurt glis.

Fredag kveld fikk imidlertid også Santelmann og de andre skuespillerne smaken av den velourkledde matta, da de prøvegikk den røde Oscar-løperen utenfor Kodak Theatre i Hollywood.

Ambassadørsønn-Odda Odd-Magnus Williamson hadde i den anledning perfeksjonert smalltalken i tilfelle han også skulle møte på noen stjerner.

- Det føles selvfølgelig som om at jeg går opp i engelsk muntlig hver gang jeg møter en sånn «big shot».

- Hvem har du møtt på til nå, da?

- Det er hemmelig.

Selv om Williamson er komiker, av og til av den mer morbide sorten, bedyrer han at det ikke er vanskelig å droppe fantestrekene når han er i det gode selskap.

- Det er Ambassadørsønn-Odda som er her nå. Jeg har tatt på meg det representative ansiktet og ser egentlig ganske konsentrert ut fordi jeg øver på engelsken i hodet.

FLEIPER: Tobias Santelmann liker fotballmetaforer. Foto: Thomas Engström.
FLEIPER: Tobias Santelmann liker fotballmetaforer. Foto: Thomas Engström. Vis mer