Du kan langt bedre enn dette, Indy

Men «Staff of Kings» skjuler en skatt.

|||Hvordan i all verden skal jeg anmelde dette?!

«Indiana Jones and the Staff of Kings» til Wii er ganske enkelt et dårlig spill, så mye har jeg fått med meg etter å ha spilt time opp og time ned med lemlestelse av hele spillserien.

Men så er det plutselig en ting i spillet som gjør at det fortjener terningkast seks helt automatisk. Et av (i mine øyne) verdens beste spill, «Indiana Jones and the Fate of Atlantis», er opplåsbart tidlig i spillet!

Så hva gjør jeg? Anmelder jeg spillene hver for seg? Anmelder jeg hele pakken under ett? OVERSER jeg «Fate of Atlantis»?!

Merkelig nok har jeg valgt det siste, men for deg som aldri har spilt dette høydepunktet av gamle 'point n click'-spill før og er glad i sjangeren er det virkelig et vurderingsgrunnlag her.

Tilbake til «Staff of Kings»: Det er sjelden jeg ser spill lagd mer gjennomført irriterende enn dette. Det virker som om boka «Spillutvikling 101» ble gjenglemt av utviklerne her - for her er det amatørmessige trekk jeg ikke har sett på lenge.

Langdryge filmsekvenser du ikke kan hoppe over må sees om igjen om du dør. Stemmer som drukner i spillmusikken i nesten samtlige kuttscener. Kollisjonsproblemer og ingen muligheter til å verken hoppe ut til hovedmenyen eller en valgskjerm.

Dette er noen av tingene som irriterer meg groteskt med dette spillet. Du må faktisk starte hele spillet på nytt for å skifte på innstillinger eller å i det hele tatt laste inn et tidligere lagret spill, tro det eller ei.

1

Enda bedre: Er du såpass uheldig at du dør under opplæringsdelen av spillet må du sitte gjennom forklarings-skjermer og -stemmer igjen. Ofte dør du ikke fordi du er dårlig, men fordi spillet for eksempel har bestemt at det skal slippe deg av halvveis i en pisk-sving over en brennende bjelke.

Historien, jakten på Moses' septer, er satt totalt i baksetet for mengder av gørrkjedelige actionsekvenser, ispedd noen halvveis gode utforskningsbiter der utviklerne prøver å kombinere klatringen på fjellkanter og gamle ruiner «Uncharted» har gjort så mye bedre før og skyv-ting-til-du-kan-komme-deg-videre som «Zelda» fortsatt er best på.

Disse danner grunnlaget for de beste delene av spillet, og det er nesten så jeg koser meg litt der Jones kaster seg rundt med pisken rundt om i fine omgivelser over hele kloden (helt til spillet igjen slipper meg av halvveis i en svingom og ned i en avgrunn).

Dessverre er disse delene også horribelt lineære, og du vet liksom hva som skal skje når en misfarget stein dukker opp på steinhyllen du sakte kryper bortover.

Det ødelegger også mye av utforskningsfølelsen når alle punkter du kan gjøre noe med, som for eksempel en stein du kan bruke pisken til å rive ned, eller en steinblokk du kan skyve, lyses opp med et svært ikon hver eneste gang.

Toppen av kransepølsa tar de elendige kontrollene som dukker opp under spillets mange slossesekvenser. Konseptet er greit nok, slå med nunchuken og Wiimoten for å slå med tilsvarende never i spillet.

At det er innblandet noen kraftigere slag og mer eksotiske manøvrer gjør jo at dette høres helt greit ut, men spillet reagerer ofte på bare halvparten av viftingen din, noe som er frustrerende for å si det mildt.

I mellomtida blir du overfalt av fiender som står i kø for å pare knyttneven sin med ansiktet til stakkars Dr. Jones. Når du omsider mister alt av liv er det ingen dødsanimasjon eller liknende, spillet hopper øyeblikkelig til en loadingskjerm for så å kaste deg ut til ulvene igjen. Og igjen.

Du kan langt bedre enn dette, Indy

Det er smått utrolig at spillet også har en opplåsbar «Survival»-modus der du kan velge å la deg torturere med horribel styring til evig tid!

Men er det virkelig ikke noe bra å finne i dette spillet? Joda, musikken er flott, og det er en flysekvens i starten av spillet som er skikkelig artig, der du holder kontrolleren som en flystikke og farter mellom fjell samtidig som du skyter fiendtlige fly!

Problemet er at denne sekvensen varer i, og jeg tok tiden, ett minutt og sju sekunder.

Og kjøper du spillet for knappe minuttet med moro er du en rik, sadistisk raring (men vi har full forståelse for om «Fate of Atlantis» lokker litt for mye ...).

SKJULT SKATT: Med i Wii-versjonen av «Staff of Kings» følger hele det klassiske «Fate of Atlantis» - et temmelig fint plaster på såret om du har brukt penger på spillet.
SKJULT SKATT: Med i Wii-versjonen av «Staff of Kings» følger hele det klassiske «Fate of Atlantis» - et temmelig fint plaster på såret om du har brukt penger på spillet. Vis mer