Du kan møte Eminem

Torsdag samler skandalerapperen Eminem nærmere 10000 fans til tidenes største hiphopkonsert i Norge. Du kan møte Eminem i garderoben etter konserten.

Konserten førstkommende torsdag i Oslo Spektrum er for lengst utsolgt. Norge er et av bare sju land, og Oslo en av ni byer, Eminem besøker på sin meget eksklusive Europa-turné. Når turneen avsluttes i London 10. februar, må Eminem tilbake til hjembyen Detroit, Michigan. Der venter en lenge utsatt rettssak.

Eminem er stevnet for å ha truet en annen rapper, John Guerra fra Insane Clown Posse, med pistol i juni i fjor.

Homohat og kvinneforakt

Og er Eminem heldig, tar rettssaken en pause slik at han kan stille på Grammy-utdelingen i Los Angeles 21. februar. Eminem er nominert til fire Grammyer, noe som har fått en amerikansk homo-organisasjon til å se rødt.

Gay and Lesbian Alliance Against Defamation hevder Eminem er den mest homofobe, kvinneforaktende og voldsfikserte artisten USA har sett på 20 år. Grammy-ledelsen har svart med å forsvare Eminem-albumet «The Marshall Mathers Lp» som en av fjorårets mest oppsiktsvekkende utgivelser.

Spørsmålene

Men først er det konsert i Oslo. Svarer du riktig på følgende ti spørsmål, har du mulighet til å få møte Eminem ansikt til ansikt i forbindelse med konserten:

1. Hva er Eminems egentlige navn?

2. Hvorfor artistnavnet Eminem?

3. Hvor vokste Eminem opp?

4. Hva het Eminems debutalbum, og når kom det ut?

5. Eminem har navnet til datteren tatovert på den ene underarmen. Hva heter hun?

6. Hva slags olympiske meritter kan Eminem vise til?

7. Hvilke to personer er nevnt både i teksten til «My Name Is» og «The Real Slim Shady».

8. Hvilken låt er Eminems siste hit «Stan» basert på?

<9. Hvem er de seks medlemmene i D-12?

10. Når og hvor spilte Eminem første gang han var i Norge?

Send svarene på e-post til: kultur@dagbladet.no

Svarfrist: Mandag 29. januar kl. 12.00

Premier: Et møte med Eminem og diverse Eminem-effekter. Fire andre konkurransedeltakere som svarer riktig, får Eminem CD-er og Eminem-DVD.

Les mer:

Dagbladet.no/musikk

<B>HATET OG ELSKET: Eminem gir ingen intervjuer når han kommer til Oslo, men han møter en håndfull fans. Gjennom Dagbladet får én fan mulighet til å si hei til klodens mest kontroversielle rapper.