«Du kan tro det har vært anstrengende å være senil en hel uke»

NYDALEN (Dagbladet): - Jeg går så opp i rollen at jeg er blitt helt surrete, ler Wenche Foss. Hun og Lena Endre er nettopp ferdige med en scene i opptakene til Unni Straumes nye film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Musikk for bryllup og begravelser» heter filmen, og to av Nordens store teater- og filmdivaer bekler sentrale roller. Det er ikke tilfeldig at regissør Straume rusler rundt på filmsettet i en Ferrari Formel 1-jakke.

Det er to opptatte og ettertraktede film- og scenekunstnere hun instruerer om dagen. Om kvelden også.

Wenche Foss kommer rett fra rollen som Gérard Depardieus mor i «Jeg er Dina». Lena Endre pendler mellom Dramaten i Stockholm, der hun spiller i Ingmar Bergmans «Maria Stuart»-oppsetning, og Nydalen Studios. Vi møter de to damene i en ørliten pause tiltenkt det som på filmspråket kalles «omrigg».

Gullpalmen glapp

Det er første gang de arbeider sammen, vår aller fremste teaterdiva og svenskenes ledende kvinnelige skuespiller. Mange mener Lena Endre ble snytt for en Gullpalme omtrent på disse tider i fjor.

- Ja, det var forferdelig synd at du ikke fikk Gullpalmen i Cannes, altså! Det var synd for Liv (Ullmann, red. anm.) også. Og så har du så stygge øyne, sier Foss, og ser beundrende bort på sin kollega.

- Har du sett noe så skjønt!? Hun har fantastiske øyne, men jeg tror det er stritt å pendle mellom to byer... Ja ja, det er bare tre forestillinger igjen i Stockholm, da, fastslår Foss, og Endre vedgår at jo visst har det vært litt tøft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer