Du kan være med på å kåre «Tidenes norske allsang»

Stem fram en vinner av våre 40 mest folkekjære sanger.

ALLE LÅTENE: Hvilken allsang stemmer du helst i med? Hør Hanne Sørvaags gjennomgang av de førti låtene som konkurrerer om å bli tidenes beste allsang. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En jury bestående av programleder Ivar Dyrhaug, artist, låtskriver og produsent Ole Evenrud, artist og låtskriver Hanne Sørvaag og kulturredaktør og tidligere musikkanmelder Sigrid Hvidsten har plukket ut 40 norsk låter som egner seg for allsang.

Kåringen er et samarbeid mellom Dagbladet, Se og Hør og TV2-programmet «Allsang på Grensen». Vinneren blir klar før sommeren, og skal presenteres i det populære programmet, som blir sendt fra Fredriksten Festing i Halden.

- Et luksusproblem

- Det har vært en vanskelig jobb, men et luksusproblem. Vi har droppet gamle sanger og salmer, og gått vel 50 år tilbake i tid. Vi starter med Alf Prøysen og går fram til i dag, sier juryleder Ivar Dyrhaug.

- Hva er din definisjon på en allsang?

- En sang som synges i større forsamlinger.

- Rundt leirbålet, når folk samles og på konserter, selvsagt. De er oftest refrengbaserte - de har, med noen unntak, et refreng som sitter umiddelbart, sier Dyrhaug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer