Du kårer tidenes musikk

Amerikanske Wall of Sound inviterer nettbrukeren til å kåre de 100 beste plateutgivelsene gjennom tidene. Her er det lov å innrømme sin dårlige smak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidligere i år kom lista over de beste og verste bøker som er blitt utgitt gjennom alle tider. Nå er det musikkens tur.

Men mens det var forstå-seg-påerne som valgte i litteraturens uendelige utgivelser, er det vi som har blakka oss på vinyl de siste tiårene som får avgjøre hvilke 100 album som er best gjennom tidene.

Det er ikke første gang det lages kåringer over de beste musikk-utgivelser gjennom tidene.

Enhver musikk-journalist med stor respekt for seg selv har dratt i gang en synse-runde for å få plassert sine favoritter på toppen.

Men det er på tide at gutta som aldri kommer over Dylans Blonde on Blonde slipper til folk som innrømme at de liker Abba, Culture Club og Spice Girls.

Amerikanske Wall of Sound vil ha alles mening om de beste 100 plate-utgivelsene fra tiden da vinyl og album ble et begrep og frem til i dag. I fem uker vil avstemmingen foregår og hver uke presenteres et nytt ti-år.

For at vi ikke skal glemme at vi faktisk klina til James Last, plystret som Roger Whittaker og hoppet gjennom hele nedtellinga til Europe, har Wall of Sound delt avstemmingen i ti-år.

De 100 mestselgende album fra 1960 starter avstemmingen, og deretter følger 100 nye fra henholdsvis 70, 80 og 90-tallet.

Finner du ikke favorittene dine på lista, kan du selvfølgelig skrive inn det albumet du mener fortjener å komme blant de 100 beste utgivelsene noensinne.

Og har du glemt hvilke låter som var på for eksempel The Doors' Waiting For The Sun finner du lydklipp og biografier på Wall of Sounds sider.

Avstemningene vil foregå de neste fire ukene, med et nytt ti-år hver uke. Resultatet regnes ut fra de 25 som har fått flest stemmer fra 60, 70, 80 og 90-tallsavstemningene. Den endelige plasseringen bygger på prosentvis antall stemmer.

Det er ingen grunn til å la muligheten for å påvirke resultatet av denne avstemningen passere.

Det beste av alt? Ingen vil noen gang få vite at det var du som stemte frem Stevie Wonders hoderystende I just called to say I love you...

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer