Du kjenner garantert igjen Hals (89) stemme

- Stemmen hans har antakelig trengt seg på i amerikaneres liv flere ganger enn noen andre.

(Dagbladet): Siden tidlig 70-tallet har Harold «Hal» Douglas lånt bort den dype, velkjente stemmen sin til trailere for en rekke Hollywood-filmer.

Douglas regnes som en av verdens største stemme-talenter, og har gitt stemme til trailere for filmer, som blant andre «Forrest Gump», «Men in Black» og «Nanny McPhee».

I tillegg brukte han også stemmen sin i flere reklamer og dokumentarer.

I videoen øverst i saken kan du hør Douglas' dype røst bak noen av filmtrailerne han har lånt stemmen sin til.

Forrige helg døde han, 89 år gammel.

Det opplyste hans datter Sarah Douglas på torsdag, ifølge Reuters.

- Varm og sjenerøs Douglas ble diagnostisert med kreft i bukspyttkjertelen i 2010, og sovnet inn i sitt hjem i Lovettsville, Virginia med familien sin rundt seg.

I oktober i fjor fikk han slag, som gjorde at han mistet store deler av taleevnen.

«Hal var ikke bare kjent for sin unike stemme, som kan høres på tusenvis av filmtrailere, tv, reklamer og dokumentarer, men også for sin varme, ydmykhet, humor og sjenerøsitet,» skriver datteren Sarah på en minneside for faren.

Til tross for sykdommen jobbet Douglas med å gi stemme til filmtrailere fram til 2012.

- Den ultimate stemmen - Hal Douglas var en av disse stemmene alle har hørt. Stemmen hans har antakelig trengt seg på i amerikaneres liv flere ganger enn noen andre. Men han er likevel helt anonym, sier Robert Thompson, popkultur-ekspert og mediaprofessor ved Syracuse University, ifølge Yahoo.

Thompson kaller Douglas for «den ultimate stemmen».

- Han høres ut slik en trailer-stemme skal høres ut, fordi han har gjort så mange av dem. Han er regelen. Han har blitt modellen, som andre må følge.

- Når Hal var fortellerstemmen bak traileren kunne til og med en dårlig film høres ut som den var noe stort. En kunne virkelig lage noe stort og viktig med den stemmen.

Regissør Casimir Nozkowski laget kortfilmen «A Great Voice» om Hal Douglas i 2013. I filmen demonstrerer og beskriver Douglas sine stemme-teknikker.

Douglas etterlater seg kona Ruth, barna Sarah, Jeremy og John, i tillegg til tre barnebarn.