Du kommer langt med melankoli og en av Norges mildeste stemmer

Pål Angelskår er tilbake - eller er det Minor Majority?

VANNTETT SOUND: Pål Angelskår har funnet et lydbilde han kjæler for, og holder seg flytende på det. Foto: Ellen Ugelstad
VANNTETT SOUND: Pål Angelskår har funnet et lydbilde han kjæler for, og holder seg flytende på det. Foto: Ellen Ugelstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det er ikke så lett å skille dem fra hverandre, siden Angelskår tross alt var låtskriver, gitarist og vokalist i gruppa.

Og - han må ha en av landets mildeste og mest forsonende stemmer, så du tar ikke feil av den.

Crosby, Stills & Nash Stemningen er også den samme som i Minor Majority, med noen variasjoner - som at jeg kunne veddet på at det er Crosby, Stills & Nash som synger på åpningen «I Won't Tell On You, Babe» (Angelskår og Hilde Marie Kjersem korer) og at det høres ut som Mark Knopfler gjester på gitar her og der.

Gitarist Roar Nilsen er sentral på Angelskårs første soloalbum siden 2012-debuten «Follow Me» - også som produsent. Resultatet er en melankolsk hilsen til høsten.

Hagfors-hjelp

Enda mer enn på debuten har Angelskår hatt hjelp på tekstsiden, særlig av Martin Hagfors. Det er et fruktbart samarbeid som har ført til fine låter som «Go Get Lost» og «Sleeping In The Light Of A Friend» (som virkelig kunne vært Minor Majority, som la opp i 2009).

Cover-høydepunkt

Etter hvert virker det som om både låtskrivingen og arrangementene går en smule på tomgang, og lydbildet blir noe ensformig. Men - så slår han til med låter som «Meeting You Unxpectedly Here» og en flott versjon av irske Gus MacGregors «Lifeline», med nydelig koring, Erland Dahlen i kjempeform på trommer og perkusjon og tekstlinjer som «I could see you laughing / As you took a whiskey hit / Saying: Life is noe rehearsal / Honey this is it».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.