LITEN STOR FRONTFIGUR:Det handlet om bandet og fansen da Hayley Williams bryskt kommanderte publikummet sitt ut i kamp under Hovefestivalens første dag. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
LITEN STOR FRONTFIGUR:Det handlet om bandet og fansen da Hayley Williams bryskt kommanderte publikummet sitt ut i kamp under Hovefestivalens første dag. Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer

Du krangler ikke med Hayley Williams

Paramore triumferte på Hovefestivalen.

||| FULLTREFFER: Flesteparten av jentene i publikummet i går ville nok ofret både telt og konfirmasjonspenger for å være i skoene til Paramore-vokalist Hayley Williams.

Den spede 21-åringen ser ut som hvilken som helst Hovefestivalgjenger med slitte joggesko, trange svarte jeans og dongerijakke. Forskjellen er at hun besitter frontifgurjobben i et av dagens mest fremadstormende rockeband, en rolle hun forvalter med bravur.

Hun tar full kommando over publikum, spytter på scenegulvet og poserer som en durkdreven heavy metal-sanger med største selvfølgelighet.

Jentene hyler og guttene jubler mens «That's What You Get», «Pressure» og «Ignorance» smyger seg bakover i publikum og sørger for at ingen forblir uberørt.

Lyden sitter som en kule, bandet stråler og dramaturgien er perfekt. Man kan gjerne kalle Paramores punk light for kalkulert og tendensiøs, men i en slik sammenheng blir det totalt meningsløst.

Dette handler om å fjerne all avstand mellom bandet og deres fanes og i går gikk de opp i en høyere enhet.

Til slutt fikk også norske Maria drømmen oppfylt ved å synge refrenget til finalenummeret sammen med Williams.