«DU» legges ned

Ukeblad måtte gi opp etter to måneder.

(Dagbladet.no)
For noen uker siden besluttet Schibsted Forlag å avvikle motebladet «Tique», nå legger Hjemmet Mortensen ned sitt kjendis- og moteblad «DU - denne uken».

Brå slutt
«DU — denne uken», ble lansert av Hjemmet Mortensen i september.  Ukebladet overlevde 12 utgaver før dårlige salgstall førte til en brå slutt, etter bare to og en halv måned.

- Vi hadde stor tro på «DU - denne uken» og synes fortsatt det er spennende. Men i dagens tøffe marked har det vist seg at det er vanskelig å slå gjennom med et nytt konsept, sier ukebladdirektør Kjetil Opaas i en pressemelding.

Da bladet hadde sin store lanseringsfest i september var stemningen høy, storsatsingen skulle ta pulsen på mote- og kjendisliv i et nytt konsept inspirert av internasjonale bladtrender. Målet var å bli en miks mellom de månedlige kvinnemagasinene og ukeblader som Hjemmet Mortensens «Her og Nå».

- Salgstallene har ikke vært slik vi håpet på, og det er derfor vanskelig å få forsvarlig økonomisk drift av bladet, uttaler Opaas.

Harde tider
Det er harde tider for forlagene. I tillegg til avviklingen av «DU», må Hjemmet Mortensen også kutte kostnader for opp mot 160 millioner det neste året.

Selv om markedet er vanskelig og konkurransen stor, utelukker ikke Hjemmet Mortensen at de kommer til å utvikle nye blader.

- Vi kommer til å fortsette å prøve ut nye konsepter i markedet, selv om det også kan innebære at vi kan måtte trekke tilbake produkter. Medievanene skifter raskere, og vi må være villig til å prøve ut konsepter der vi tror det er potensial, sier administrerende direktør Anne Britt Berentsen i pressemeldingen.