DRAR DU KJENSEL PÅ NOEN? Stort sett bare ukjente artister deltår i årets Melodi Grand Prix. Foto: Kim Erlandsen/NRK
DRAR DU KJENSEL PÅ NOEN? Stort sett bare ukjente artister deltår i årets Melodi Grand Prix. Foto: Kim Erlandsen/NRKVis mer

Du lyver hvis du sier du kjenner kveldens MGP-artister

Bare deres egne foreldre veit hvem dem er.

Før hadde vi Jahn Teigen, Bettan, Tor Endresen, Vidar Busk, Jan Werner, Tone Damli, Guri Schanke, Anita Skorgan, Finn Kalvik og Maria Haukaas Storeng. I årets norske MGP-sirkus har vi så å si utelukkende ukjente artister.

Bortsett fra foreldrene og nær familie, er det ingen som veit hvem kveldens sangere er. Det gjelder nesten for alle årets 15 artister, som ikke gir nevneverdig gjenklang hos folk flest - med mindre de er svært interessert eller en røver til å fange opp artister som får en strømmingshit.

I kveld, lørdag, opptrer Cir.Cuz, Martine Marbel, Oda & Wulff, Knut Kippersund Nesdal og Charlie. Sier ikke det deg så mye? Ikke bry deg. Det gjør ingen andre heller.

I går var Hilda og Thea Leora, Mo, Dina Misund, Linnea Dale, og TIMBRE & Frikk Heide-Steen med Ida Stein i ilden - her et et et par navn som kanskje vekker gjenkjennelse.

I morgen, søndag, er det Moi, El Cuero, Ilebek, Elisabeth Carew, og Carl Espen Thorbjørnsen sin tur. Rockerne El Cuero burde være et must for rockinteresserte, men lakmustesten viser at mange tror det er en tacorett eller en kaktus. Og så har vi Elisabeth Carew, «er det ho søstra til han fotballspilleren»?

Ikke noe stygt om årets finalister, men flere enn undertegnede stusser over at NRK ikke har noe mer kjent å skilte med. Et par navn bare for å sprite det hele opp. Noen gode «Idol»- eller «X-Factor»-navn, eller noe fra deres eget «Stjernekamp»-konsept. 

Er det ingen mer profilerte og kjente som vil være med? Er det en enda hardere linje om modernisering og satsing på unge og ukjente som NRK har fulgt? Ikke at det bør bety noe for kvaliteten eller hva som skal representere Norge i den europeiske finalen.

Men hva med å fange et bredere tv-publikum? Skal en godt voksen generasjon tv-seere bry seg om å se NRK-TV når ingen deltakere har en stoppeffekt. Og de unge, de ser vel ikke på tv likevel. Jeg vet om tusen ting som er morsommere å gjøre en lørdag kveld, i hvert fall hvis jeg var 20 år. Reaksjoner, respons og ikke minst seertall får vi svar på om få dager.